ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Άρωμα εκλογών

Άρωμα εκλογών

Είναι φανερό ότι πάμε σε ρήξη με την τρόικα. Εκτός και αν όλες αυτές οι «κόκκινες γραμμές» και οι παλικαρισμοί της κυβέρνησης, άρνησης των οριζοντίων μέτρων, αποδειχτούν για ακόμα μία φορά φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.


Πάμε σε ρήξη, γιατί και οι τροϊκανοί είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν μέχρι τα άκρα. Δεν δέχονται από τώρα τις προτάσεις-λύσεις της κυβέρνησης για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τις απολύσεις-μετατάξεις στο Δημόσιο, το μη κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών και για τα φορολογικά μέτρα και για άλλα πολλά.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να φέρει νέα μέτρα περικοπών και μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς στη βουλή, γιατί απλά οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα τα ψηφίσουν.

Ήδη σηκώθηκε ένα «αντάρτικο» από 22 βουλευτές της ΝΔ για την επιβάρυνση χιλιάδων πολιτών (και κυρίως των αγροτών) για το φόρο ακινήτων που πρέπει σύντομα να έρθει στη βουλή.

Πάμε λοιπόν για ρήξη με την τρόικα, η οποία λέει ότι θα φύγει αμέσως από την Αθήνα (η συμμορία Τόμσεν έρχεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα) αν συναντήσει «κόκκινες γραμμές» από τους Έλληνες υπουργούς, κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν οι οικονομικές στρόφιγγες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα (δηλαδή θα μας κόψουν τα δάνεια που τα επιστρέφουμε χρυσά) και θα προκαλέσουν έτσι την πτώση της κυβέρνησης.

Άρωμα εκλογών λοιπόν. Ίσως και πριν τις γιορτές. Εκτός κι αν επικρατήσουν πάλι οι διάφοροι χατζηαβάτηδες και παλιάτσοι στο τσίρκο.