ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Καλύτερο ή χειρότερο το 2014;

Καλύτερο ή χειρότερο το 2014;

Ένας φίλος, πολύ προχωρημένο άτομο που τον «πάω» γιατί παλεύει με νύχια και με δόντια για τα όνειρα του, μαχητής σκληρός και έτοιμος για όλα, μου έστειλε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ένα μήνυμα που έγραφε:

«Ο κόσμος δεν πάει μπροστά με ευχές για ειρήνη, αγάπη και διάφορες τέτοιες μαλακιές. Πόλεμος! Πόλεμος! Πόλεμος!».

Και ξαφνικά ένιωσα ηλίθιος για όσα ευχόμουν χρόνια τώρα σε φίλους και συγγενείς κάθε Πρωτοχρονιά. Τα γνωστά δηλαδή: «Καλή χρονιά με αγάπη, υγεία, επιτυχίες, κέρδη κλπ».

Όχι σύντροφοι και συντρόφισσες. Η σωστή ευχή είναι «Πόλεμος! Πόλεμος! Πόλεμος!». Γιατί αλλιώς θα μας κατασπαράξουν τα θηρία αν μείνουμε στις αγαπούλες και τα χαδάκια.

Αυτά για τις ευχές μου σε αυτό το πρώτο editorial για το 2014. Πάμε τώρα παρακάτω.

Παραμονές και ανήμερα πρωτοχρονιάς με πρήξανε φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς στο ερώτημα: «Πώς τα βλέπεις τα πράγματα Κώστα; Θα είναι καλύτερο ή χειρότερο το 2014;».

Αλλά εγώ ούτε η Λίτσα Πατέρα είμαι, ούτε κοιτάζω το φλιτζάνι για να βγάλω πρόβλεψη.

Πώς να τα βλέπω για το 2014; Τα σημάδια μου δείχνουν ότι ο καινούργιος χρόνος δεν θα είναι χειρότερος από τον παλιό. Γιατί δεν πάει παρακάτω από εκεί που είμαστε. Γιατί και οι «μεγάλοι» σε Βρυξέλλες και Ν. Υόρκη ξέρουν ότι η χειροβομβίδα στην Ελλάδα έχει απασφαλιστεί και το τζίνι έχει βγάλει ήδη το φελλό από το μπουκάλι και είναι έτοιμο να πεταχτεί έξω για να τα κάψει όλα.

Για όλα αυτά αλλά και για το γεγονός ότι πια δεν τους έχουμε ανάγκη να μας δανείσουν για να ζήσουμε, ναι πιστεύω ότι αξίζει το χαμόγελό μας το 2014.

Αρκεί να κάνουμε ευαγγέλιο στην καθημερινότητά μας αυτό που μου έγραψε ο φίλος – μαχητής την Πρωτοχρονιά: «Πόλεμος! Πόλεμος! Πόλεμος!».