ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ζητάνε 55% προκαταβολή φόρου!

Ζητάνε 55% προκαταβολή φόρου!

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν, να μας κάνουν να πληρώνουμε συνέχεια στην εφορία και να μην ξέρουμε τι πληρώνουμε.


Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ζούμε μία ατμόσφαιρα «παροχολογίας» από τη συγκυβέρνηση (γιατί τα δημοσκοπικά μαντάτα είναι άσχημα για τη ΝΔ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ). Από την άλλη όμως οι κέρβεροι της τρόικα, αυτοί οι παρανοϊκοί ηλίθιοι που μας επέβαλαν μία εγκληματική συνταγή λιτότητας και τώρα αναγνωρίζεται από όλους ως λανθασμένη, παρακολουθούν τις όποιες «παροχές» της ελληνικής κυβέρνησης και εκβιάζουν με τη μη έλευσή τους στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις.

Μύλος και μία σχιζοφρένεια που έχει κάνει πολίτες, εφοριακούς και φοροτεχνικούς να μην ξέρουν πώς θα γίνουν φέτος οι δηλώσεις στην εφορία, ποιες αποδείξεις πρέπει να βάλουμε στη δήλωση αυτή, ποια περιθώρια υπάρχουν για την πληρωμή του ΦΠΑ, πόσες δόσεις δικαιούμαστε για την αποπληρωμή του χρέους κ.α.

Το «καλό» ΠΑΣΟΚ, όσο βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν (χθες σε μία δημοσκόπηση η δύναμή του είχε κατέβει στο 4%) τόσο θα ζητάει ελαφρύνσεις για τον... πάσχοντά λαό (τώρα τον θυμήθηκαν). Ξεκίνησε λοιπόν μία συζήτηση αυτό το «καλό» ΠΑΣΟΚ με τον κ. Στουρνάρα υποτίθεται για να διορθωθούν οι αδικίες του νέου φορολογικού συστήματος.

Ωραιότατα. Όμως ενάμιση μήνα πριν την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, κανείς δεν ξέρει ΠΩΣ θα φορολογηθεί, πόσο θα πληρώσει, αν οι δόσεις έρθουν δύο μήνες νωρίτερα ή αν περάσει αυτή η τρελή ιδέα κάποιων οικονομικών ανεγκέφαλων του υπουργείου Οικονομικών, να πληρώσουν οι επαγγελματίες προκαταβολικά το 55% του φόρου που πρέπει να καταβάλουν για την επόμενη χρονιά.

Είναι τρελοί; Είναι ηλίθιοι; Είναι κλεισμένοι σε μία γυάλα; Ίσως τίποτα από όλα αυτά. Απλά είναι οι Έλληνες υπάλληλοι της τρόικα στην Αθήνα.