ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ιδού η Δούρου, ιδού και το πήδημα

Ιδού η Δούρου, ιδού και το πήδημα

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα για την Αριστερά. Το απόγευμα ορκίζεται η νέα περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου με το νέο συμβούλιο της Περιφέρειας, που αύριο το πρωί αναλαμβάνει τα βαριά του καθήκοντα για μία περιφέρεια στην οποία ζει σχεδόν η μισή Ελλάδα και έχει τεράστια προβλήματα.


Και αυτή είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της Αριστεράς αναλαμβάνει τόσο σοβαρά και υπεύθυνα καθήκοντα στην κρατική μηχανή και σίγουρα από την απόδοση της Δούρου, τις σωστές ή λάθος αποφάσεις της, την πολιτεία της στους πρώτους μήνες των καθηκόντων της, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετρήσει κέρδη ή ζημίες όταν έρθει η ώρα της κάλπης για τις εθνικές εκλογές.

Γιατί η Αριστερά μέσα από τη Δούρου δίνει τις πρώτες εξετάσεις της αν μπορεί σοβαρά και υπεύθυνα και όχι με κραυγές, συνθήματα και υποσχέσεις, να κυβερνήσει αυτό τον τόπο και να την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για το μέλλον του.

Ιδού λοιπόν η Δούρου, ιδού και το πήδημα για τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή για τη χώρα μας.

Οι οιωνοί είναι καλοί. Η Ρένα η Δούρου έχει δώσει δείγματα και σοβαρότητας και πολιτικής ωριμότητας και ευπρέπειας. Ελπίζω ότι έχει και τους ανάλογους συνεργάτες.

Από αύριο, λοιπόν, που θα αρχίσει να διοικεί, ας έχει στο μυαλό της αυτό που γράφω σήμερα: στο πρόσωπό της κρίνεται συνολικά η δυνατότητα της Αριστεράς να κυβερνήσει κάποτε αυτόν τον τόπο.