ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κομμάτια και θρύψαλα

Κομμάτια και θρύψαλα

Ήταν θλιβερή η εικόνα χθες στη «γιορτή» του ΠΑΣΟΚ. Ίσως ήταν και η τελική, χαριστική βολή, σε ένα κόμμα που για 30 χρόνια κυβερνούσε αυτό τον τόπο και θέλει να εμφανίζεται σαν στυλοβάτης της σημερινής κυβέρνησης και σωτήρας της Ελλάδας.


Τα ίδια τα στελέχη του στραγγάλισαν χθες το ΠΑΣΟΚ. Κομμάτια και θρύψαλα έγινε το πάλαι ποτέ δυναμικό κίνημα, για να θυμηθούμε και ένα θεατρικό έργο του φίλου Γιώργου Σκούρτη.

Από 'δω οι Παπανδρεϊκοί. Από 'κεί οι Βενιζελικοί. Κάπου στη μέση οι εναλλακτικοί. Παρέκει οι σημιτικοί. Λίγο πιο αριστερά οι παλιοί Ανδρεϊκοί.

Και δεν μιλάμε για μεγάλες ομάδες, έστω για συνιστώσες. Αλλά για ομαδούλες και γκρουπούσκουλα. Μιλάμε για ομαδούλες των 50-70 ατόμων, που η κάθε μία από αυτές σκυλεύει ένα τυμπανιαίο πτώμα.

Τι κρίμα. Πόσο ανόητοι είναι. Πόσο απέραντα κοντόφθαλμοι και μίζεροι είναι.

Έγραφα χθες ότι το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει να υπάρχει (σχεδόν αδύνατον πλέον) χρειάζεται νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Και αλλαγή ηγεσίας. Σήμερα θα προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και θα πω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ερείπιο που θέλει ολοκληρωτικό γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Με νέες πολιτικές επιλογές και επιστροφή στον απελπισμένο κόσμο του.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το ΠΑΣΟΚ αυτοκτόνησε ουσιαστικά χθες με την άθλια εικόνα που εμφάνισε και μόνο μια λέξη ταιριάζει σαν επίλογος σε αυτή την εικόνα: τετέλεσται.