ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μας προκαλούν αηδία

Μας προκαλούν αηδία

Με αηδία οι περισσότεροι, με έκπληξη όλοι μας για την έλλειψη ευαισθησίας στα βάσανα του ελληνικού λαού από ορισμένους πολιτικούς, παρακολουθούμε αυτή τη ζοφερή ιστορία με την Proton Bank.

Σε μια εποχή που, ματώνοντας όλοι μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών προσφέρει 51 εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» σε μία τράπεζα που την ίδια εποχή κατηγορείται για παρανομίες ο βασικός της μέτοχος κ. Λαυρεντιάδης.

Ο Λαυρεντιάδης κάνει τη δουλειά του.

Αλλά και ο Βενιζέλος κάνει τη δουλειά του, γιατί ο Λαυρεντιάδης ήταν εδώ όταν τον χρειάστηκε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

Από κει και πέρα όμως, το να βγάζει ένα νόμο ο Βενιζέλος που καλύπτει κάθε παρανομία υπουργών από το 1997 για εκτός νόμου κρατικές επιδοτήσεις τραπεζών, έχω την αίσθηση ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Τη μία με νόμο για την ασυλία των βουλευτών, την άλλη με την παραγραφή αδικημάτων υπουργών και τώρα με την κάλυψη όσων υπουργών Οικονομικών παρανόμησαν από το 1997 μέχρι σήμερα, αποκαλύπτει την αντίληψη των πολιτικών για την άσκηση πολιτικής στην Ελλάδα: «Κάνουμε ότι γουστάρουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε, αφού δεν μπορεί κανείς να μας τιμωρήσει».

Ελλάδα, Μποτσουάνα, Ουζουμπούρου που λέει και ο μέγιστος Τράγκας.

Διαλέγετε και παίρνετε.