ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ψυχραιμία παιδιά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος...

Ψυχραιμία παιδιά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος...

Τραυματίστηκε, αλλά δεν κατέρρευσε ακόμα η Χρυσή Αυγή

Του Μάρκου Μουζάκη

Αν κανείς προσχωρήσει στη λογική των όψιμων... κατεδαφιστών της Χρυσής Αυγής, τότε θα κοντέψει στο συμπέρασμα ότι αυτή η νεοναζιστική οργάνωση έχει –περίπου- καταρρεύσει.

Αυτό τουλάχιστον προσπαθούν να μας πείσουν οι κάθε λογής τελάληδες της αντιφασιστικής μάχης, όψιμοι μεν, φανατικοί δε...

Και τις διάφορες δημοσκοπήσεις που έχουν εμφανιστεί όλες τις προηγούμενες μέρες τις αξιοποιούν για να φωνάξουν ότι επιτέλους, αυτή η οργάνωση καταρρέει, υφίσταται ανεπανόρθωτο πλήγμα!

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Πολύ φοβούμαι, πως όχι.

Και όσοι σκορπίζουν ενθουσιασμό προς άγραν αντιναζιστικών παρασήμων, μάλλον αγνοούν τη ζοφερή πραγματικότητα. Και παραποιούν σκόπιμα, για να προσφέρουν υπηρεσίες στο δοκιμαζόμενο σύστημα. Έτσι νομίζουν...

Τι λένε ας πούμε οι δημοσκοπήσεις, αν τις αναλύσει κάποιος δίχως παραμορφωτικά γυαλιά;

Η Χρυσή Αυγή έχει μεν δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα, ειδικά μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά δεν έχει ακόμα τουλάχιστον καταρρεύσει.

Έχουν αισθητά μειωθεί τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις του Ιούνη και των αρχών του Σεπτέμβρη.

Ωστόσο βρίσκεται ακόμα σε ποσοστά ίδια ή και λίγο υψηλότερα απ' αυτά των εθνικών εκλογών του Ιούνη του 2012.

Και αυτό σημαίνει, ότι συνεχίζει να τη στηρίζει ένας σκληρός πυρήνας ευδιάκριτος που δεν θα είναι εύκολο να την εγκαταλείψει.

Έπειτα και παρά τις σοβαρές δημοσκοπικές απώλειες, παραμένει τρίτο κόμμα.

Δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς, αν αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ως κλίμα σε ένα-δυο μήνες. Αλλά αυτή τη στιγμή παραμένει τρίτο κόμμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ που προσδοκούσε να κερδίσει δημοσκοπικά απ' την συγκυρία όχι μόνο δεν ανεβαίνει, αλλά εμφανίζει τάσεις στασιμότητας ή ακόμα και περαιτέρω πτώσης!

Κάτι άλλο.

Όσοι δηλώνουν ότι φεύγουν απ' τη Χρυσή Αυγή κατά πλειοψηφία μετακινούνται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο. Δεν πάνε σε κάποιο άλλο κόμμα. Επαναλαμβάνω, η πλειοψηφία τους.

Επίσης, ναι μεν εμφανίζεται ένα ποσοστό πάνω από 65% (σε κάποια ερωτήματα και λίγο πάνω από 70%) που θεωρεί τη Χρυσή Αυγή επικίνδυνη για τη δημοκρατία και τάσσεται υπέρ μιας σκληρής αντιμετώπισής της, αλλά απ' την άλλη υπάρχει ένα περίπου 20% που έχει αντίθετη άποψη!

Πόσο αυτό θα πρέπει να μας ικανοποιεί και πολύ περισσότερο να μας ενθουσιάζει, όταν αυτά τα ευρήματα προκύπτουν μετά από μια δολοφονία και μετά από συγκλονιστικές αποκαλύψεις γύρω απ' τη δράση της;

Γι' αυτό (ξανα)λέω, έχει μεν υποστεί ένα ισχυρό πλήγμα η Χρυσή Αυγή, αλλά είμαστε πολύ μακριά απ' το να μιλάμε για κατάρρευση...

Υ.Γ. Όσο για τους πρώην αβανταδόρους της Χρυσής Αυγής, τους μιντιακούς αβανταδόρους εννοώ και νυν φανατικούς... κατεδαφιστές της, τα έχουμε ξαναπεί.

Κρίμα...

Διαβάστε επίσης:

Το μικρό προβάδισμα της ΝΔ επιβεβαιώνει και δεύτερη δημοσκόπηση

Αίτημα άρσης ασυλίας του Παναγιώταρου για παλιότερη υπόθεση

Εφέτης Ειδικός Ανακριτής αναλαμβάνει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Το αξιοπερίεργο ενδιαφέρον της Χ.Α για τα συμφέροντα εφοπλιστών

Προφυλακιστέος ο «πυρηνάρχης» του Περάματος

Μητροπολίτης Σιατίστης,Παύλος: Η Χ.Α. είναι ναζιστική και παγανιστική