ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα άρσης ασυλίας του Παναγιώταρου για παλιότερη υπόθεση

Αίτημα άρσης ασυλίας του Παναγιώταρου για παλιότερη υπόθεση

Αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου για το αδίκημα της «στάσης» μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Λάρισα το 2010 ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας.

Μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή καθώς στον βουλευτή αποδίδεται το αδίκημα «της στάσης» το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010. Για την ίδια, μάλιστα, υπόθεση είναι κατηγορούμενα ακόμη τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, μέλη του ακροδεξιού κόμματος για να τιμήσουν το Διγενή Γρίβα είχαν προγραμματιστεί στις 18 Απριλίου 2010 συγκέντρωση και πορεία προς τη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ωστόσο, άνδρες της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψαν την πορεία και προσπάθησαν να τους εμποδίσει.

Τότε, τα μέλη άρχισαν να πετούνε πέτρες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απώθησαν. Ο κ. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του βουλευτή σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ στα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής του αποδόθηκαν τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Τον Ιούνιο του 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.

Διαβάστε επίσης:

Μάρτυρας Ε': Μας έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς!

Ενώπιον των ανακριτών ο βουλευτής της Χ.Α Στάθης Μπούκουρας

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Έρχονται νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Κασιδιάρης: Θα πάρουμε τα όπλα και θα βγούμε στα βουνά

Ο Η.Κασιδιάρης ρίχνει... βόμβες στην εφημερίδα NEWSBOMB που κυκλοφορεί

Σημάδευαν με κέλτικο σταυρό σπίτια μεταναστών (pics)

«Η σκιώδης κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής»

Απομονωμένοι με τηλεόραση και εφημερίδες οι «3» της ΧΑ στον Κορυδαλλό

Μιχαλολιάκος: «Καθαρίστε» τον Περίανδρο και τον παλιό λοχαγό της Χ.Α.