ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Έρχονται νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Έρχονται νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Θέμα ημερών – αν όχι ωρών - θεωρείται η σύλληψη νέων προσώπων, βουλευτών και μη, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτω από απόλυτη μυστικότητα εξετάστηκαν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι έδωσαν νέα στοιχεία, τα οποία αξιολογούνται από τις ανακριτικές αρχές ως πάρα πολύ σημαντικά.

Ο πρώτος ομολόγησε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2006 και κατονόμασε ως στρατολόγο του έναν υποψήφιο βουλευτή της Χ.Α στην Αθήνα. Έδωσε μάλιστα ως σημείο των στρατολογήσεων συγκεκριμένο τόπο (φροντιστήριο ξένων γλωσσών) στην περιοχή του Παγκρατίου.

«Μπήκα στο πρόγραμμα Κένταυρος, με εκπαιδευτή συγκεκριμένο βουλευτή (πρόκειται για πρόσωπο που δεν είναι στον κατάλογο των κατηγορουμένων ). Όταν ολοκλήρωσα τη θητεία μου στις ένοπλες δυνάμεις, μπήκα στον σκληρό πυρήνα μετά από διάφορες δοκιμασίες, που ήταν τακτικές άμυνας και επίθεσης».

Στο σημείο αυτό, δίνει συγκεκριμένα ονόματα που δείχνουν δομή στρατιωτικού τύπου στην οργάνωση. Λέει ότι λοχαγός του ήταν ο ίδιος βουλευτής που τον εκπαίδευσε, ενώ στη συνέχεια, τα ηνία της εκπαίδευσης ανέλαβε ένας επικεφαλής Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας και ένα ακόμα άτομο, εκτός του κατολόγου του κατηγορητηρίου.

Η εκπαίδευση, όπως λέει, γινόταν σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι όπου ακολουθούσαν την τακτική των ΜΑΤ. Σε αποθήκη κοντά στον Ασπρόπυργο που είναι κοντά στην Αττική Οδό, είναι κρυμμένος οπλισμός, κοντάρια, ασπίδες κ.α.

Υποστηρίζει επίσης, πως γνώριζε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος για την Χρυσή Αυγή και υπήρχε κεντρική εντολή να «τον φάνε όπου τον βρούνε».

Ο δεύτερος από τους τρεις μάρτυρες, που εξετάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ήταν, όπως λέει, στέλεχος στην Κορινθία μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Αυτός κατονομάζει άλλον βουλευτή, που επίσης δεν είναι κατηγορούμενος. Γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε βάρος λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιστατικό, όπου ήταν παρόντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν.

Με βάση τα νέα στοιχεία, οι ανακριτές θα κινηθούν άμεσα, ώστε να απαγγελθούν νέες κατηγορίες και σε βουλευτές που είχαν περάσει από το γραφείο τους, αλλά και σε νέα πρόσωπα -βουλευτές και μη- για τους οποίους έχουν πλέον στα χέρια τους υλικό που τους συνδέει με συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, όλες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης:

Κασιδιάρης: Θα πάρουμε τα όπλα και θα βγούμε στα βουνά

Ο Η.Κασιδιάρης ρίχνει... βόμβες στην εφημερίδα NEWSBOMB που κυκλοφορεί

Σημάδευαν με κέλτικο σταυρό σπίτια μεταναστών (pics)

«Η σκιώδης κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής»

Απομονωμένοι με τηλεόραση και εφημερίδες οι «3» της ΧΑ στον Κορυδαλλό

Μιχαλολιάκος: «Καθαρίστε» τον Περίανδρο και τον παλιό λοχαγό της Χ.Α.