ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον των ανακριτών ο βουλευτής της Χ.Α Στάθης Μπούκουρας

Ενώπιον των ανακριτών ο βουλευτής της Χ.Α Στάθης Μπούκουρας

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών».

Ο Στ. Μπούκουρας χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα» τον μάρτυρα Δ, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια της Κορινθίας μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012.

Στην κατάθεση που παρουσιάζει καθημερινή εφημερίδα ο μάρτυρας αναφέρει ως ηγετική φυσιογνωμία της ΧΑ στην περιοχή τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Ολοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του... Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο», σημειώνει στην κατάθεσή του.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης αναφέρει για τον βουλευτή ΧΑ Κορινθίας: «Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζastava 635. Μάλιστα, κάποιοι πυρηνάρχες έχουν συλληφθεί να φέρουν παρανόμως τα όπλα αυτά και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία», και συνεχίζει: «Εχω ακούσει ακόμα για διατήρηση οπλισμού σε κάποιο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές.

Στην κατάθεση του μάρτυρα Δ, αναφέρεται ότι έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε αλλοδαπούς μετανάστες από στελέχη της ΧΑ στην Κόρινθο, τη Νεμέα, στο Κιάτο, στο Βραχάτι, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη.

«Δεν γνωρίζω εάν σε κάθε επίθεση υπάρχει ειδική εντολή για να γίνει, γνωρίζω όμως ότι υπάρχει μια γενική κατεύθυνση να ''τιμωρούνται'' οι λαθρομετανάστες και αυτή η πρακτική δεν έχει αποδοκιμαστεί από τον τοπικό βουλευτή, ο οποίος μας έχει πει ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να τους διώξει το κράτος, τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ», σημειώνει ο μάρτυρας-κλειδί.

Διαβάστε επίσης:

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Έρχονται νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής