ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μικρό προβάδισμα της ΝΔ επιβεβαιώνει και δεύτερη δημοσκόπηση

Το μικρό προβάδισμα της ΝΔ επιβεβαιώνει και δεύτερη δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία MRB.

Στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 21,8% των ερωτηθέντων απαντάει ΝΔ και το 21,2% ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,9%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, η ΔΗΜΑΡ με 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%. 'Αλλο Κόμμα επέλεξε το 7%, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 23,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 36,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25,1%. Κανένας από τους δυο, απαντάει το 34,8% και 'Αλλος/ΔΞ/ΔΑ το 3,5%.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που βοήθησαν την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η απάντηση «η οικονομική κρίση και το αίσθημα οικονομικού αποκλεισμού» συγκεντρώνει 48%, «η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη για παρελθόν» 38,5%, «το θέμα των παράνομων μεταναστών» 29,8% και «η υψηλή εγκληματικότητα» 22,6%. Η απάντηση «οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της Χ.Α.» συγκεντρώνει 6%, «ο αρχηγός της» 2%, «το πρόγραμμα της και ότι επαγγέλλεται» 1,3% και «τα στελέχη της» 0,7%. «Άλλο» απαντάει το 10,7% και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 5,6%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από την 1 - 3 Οκτωβρίου 2013.
Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία MRB, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «STAR»