ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ξαφνική (;) κρίση στις σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου!

Ξαφνική (;) κρίση στις σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου!

Δυο δημόσιες τοποθετήσεις του αντιπροέδρου του Β. Βενιζέλου τις τελευταίες ώρες έχουν εξοργίσει τον Αντ. Σαμαρά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr

Η πρώτη αφορά στο οργιώδες παρασκήνιο της συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου, μετά τις αποκαλύψεις των FT.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί πολιτικά ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε τη δήλωση-απάντηση, ότι οι διαβουλεύσεις για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν ξεκινήσει ήδη απ' τον Ιούνιο του 2011, πολύ πριν δηλαδή απ' τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στις Κάννες το Νοέμβρη του ίδιου έτους, μετά την ολέθρια έμπνευση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα!

Αυτό απ' τον Αντ. Σαμαρά εξελήφθη ως «άδειασμα», αφού τότε ο νυν πρωθυπουργός το έπαιζε όχι απλώς αντιμνημονιακός, αλλά και... μέγας αντίπαλος του ΓΑΠ. Και τώρα ο Βενιζέλος αποκαλύπτει ότι για μήνες στο παρασκήνιο συνομιλούσε μαζί του, με αυτόν δηλαδή που τότε χαρακτήριζε καταστροφέα της Ελλάδας!

Η άλλη τοποθέτηση του εν απογνώσει τελούντος Βενιζέλου έγινε στη συνέντευξη που έδωσε στον ALPHA, όπου... παραπονέθηκε ότι όλη τη φθορά απ' τη συμμετοχή στην κυβέρνηση της εισπράττει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κυβερνητικός συνεταίρος που κάνει τα ίδια εμφανίζεται ως σωτήρας της χώρας!

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του υπεύθυνου Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδη, ο οποίος «τα έριχνε χοντρά» στο Μαξίμου, ότι με τα προεκλογικά σποτάκια προσπαθεί ο πρωθυπουργός να οικειοποιηθεί τα θετικά της συγκυβέρνησης, ωσάν να κυβερνά μόνος του!

Όλα αυτά, όπως μας τόνισε στέλεχος του Μαξίμου, έχουν προκαλέσει οργή στον Αντ. Σαμαρά.

Αλλά επέλεξε να μην απαντήσει, επειδή αφενός δεν θέλει να δημιουργήσει νέο κυβερνητικό ρήγμα, λίγες μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και αφετέρου «κατανοεί τη δυσχερέστατη θέση όπου βρίσκεται ο Βενιζέλος» και τον οδηγεί σε... αταξίες και σπασμωδικές κινήσεις!

Ωστόσο «διαμηνύθηκε αρμοδίως» στο επιτελείο του αντιπροέδρου να σταματήσουν τα βέλη εναντίον του... συνεταίρου τους...

Διαβάστε επίσης:

Τα απόρρητο σχέδιο «Ζ» για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» δεν το ήθελε κανείς