ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ποιο μήνυμα; Ανασχηματισμός διευθετήσεων και ισορροπιών…

Ποιο μήνυμα; Ανασχηματισμός διευθετήσεων και ισορροπιών…

Σε αυτό τον παγκοσμίως πρωτότυπο ανασχηματισμό (το γιατί το έχουμε εξηγήσει) μας είχαν ζαλίσει και οι συγκυβερνώντες και οι δημοσιογραφικοί τους ιμάντες, ότι θα λάβαιναν υπόψη το –σκληρό- μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών. Και θα σηματοδοτούσαν μια πιο «κοινωνική» στροφή.

Του Μάρκου Μουζάκη


Και ήρθε λοιπόν ο ανασχηματισμός…
Και τι είδαμε;

Ότι –και αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα- τα ηνία του κρισιμότατου υπουργείου Οικονομικών τα ανέλαβε ένας ακραιφνής συνεχιστής αυτής της πολιτικής βαρβαρότητας, ανεργίας, κοινωνικής περιθωριοποίησης!
Βρε μπας κι ο ταχυδρόμος δεν έφτασε ποτέ, στο Μαξίμου, στους Σαμαρά και Βενιζέλο;

Ποια στροφή σε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική, όταν οι υπουργοί Οικονομικών ανασύρονται απ’ τα σεντούκια του αλήστου μνήμης σημιτισμού, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη συνέχιση μιας πολιτικής αντιλαϊκής κι αποτυχημένης;

Επαναλαμβάνω, αυτό είναι το πιο ηχηρό μήνυμα απ’ τις αλλαγές στην κυβέρνηση.
Εκτός κι αν προσχωρήσουμε στην άποψη ότι το μήνυμα της ευρωκάλπης ήταν να… μπουν στην κυβέρνηση ο Λοβέρδος (ο… σωτήρα της Υγείας!), η Γκερέκου, ο Ορφανός, ο Καρασμάνης, ο Οδυσσέας κι ο Πάρης του Ευάγγελου, ο Βορίδης ή να μετατεθεί ο Δένδιας!

Κακά τα ψέματα, εκτός απ’ το βασικό προαναφερθέν μήνυμα συνέχισης της υποταγής σε τρόικα και δανειστές, κατά τα άλλα είχαμε ένα ανασχηματισμό εσωκομματικών διευθετήσεων και ισορροπιών, καθώς και «διευθετήσεων» μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, σε μια αγχώδη προσπάθεια να διασωθεί ο Βενιζέλος και να «μαντρωθούν» οι αναγκαίοι «180» μπας και αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015…
Κι όσοι αναμένουν αλλαγές και στροφές επί το λαϊκότερο, απλώς θα περιμένουν και θα περιμένουν και θα περιμένουν…

Κι επειδή τα γνωστά παπαγαλάκια άρχισαν τα δοξαστικά περί «σαρωτικού» ανασχηματισμού, είναι πράγματι σαρωτικός.
Αλλά αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι είναι και ποιοτικά θετικός.

Κι αν βαυκαλίζονται πρωθυπουργός και αντιπρόεδρός του, ότι έτσι θα αναστρέψουν το κλίμα, κακό του κεφαλιού τους…

Να προσθέσουμε ότι σε βασικότατους τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Εργασία, η καθημερινότητα, κάθε άλλο παρά σηματοδοτούνται αλλαγές επί το θετικότερο. Κάθε άλλο!

«Διαβάζοντας» αυτό τον ανασχηματισμό μου ήρθε στο νου κάτι που είχε πει ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλ. Παπαηλίας στον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, στα τέλη της εποχής του και της παντοδυναμίας του, όταν βλέποντας την κατρακύλα καλούσε βουλευτές στο Μαξίμου για να… τους ακούσει.

Βλέποντας ο βουλευτής ότι επρόκειτο για μια διαδικασία παρωδίας, το «ξεφτίλισε» εντελώς λέγοντας στον Σημίτη:
- Πρόεδρε, μια χαρά πάμε. Εντάξει, υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα, αλλά μην ανησυχείς, θα ξεπεραστούν!

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός: Ο «επικριτικός» κ. Χαρδούβελης