ΠΑΙΔΙ

Από πότε ο ερχομός ενός μωρού, έγινε «αντιαισθητικό θέαμα»;

Από πότε ο ερχομός ενός μωρού, έγινε «αντιαισθητικό θέαμα»;

Ομέρ ΤουγρούλΙνάντσερ: «Δεν συνάδει με τους καλούς μας τρόπους η επίδειξη της εγκυμοσύνης»...

Κι όμως! Το ακούσαμε κι αυτό! Αυτές είναι οι δηλώσεις του Ομέρ Τουγρούλ Ινάντσερ, ειδικού για θέματα ισλαμικού μυστικισμού, προκαλώντας σάλο στην Τουρκία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούν οι έγκυες να κυκλοφορούν στους δρόμους με την κοιλιά. Kαταρχήν είναι αντιαισθητικό. Η έγκυος μπορεί να πηγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο, συνοδεία του συζύγου της κατά τις απογευματινές ώρες. Ακόμη και στους χώρους εργασίας δίνουν νόμιμη άδεια τοκετού στις εγκύους. Αυτό όμως το κάνουν για να καθίσουν σπίτι τους και όχι για να κυκλοφορούν στους δρόμους».

Λίγο αργότερα απευθύνθηκε και στις εγκύους: «Παντρεύτηκες και έμεινες έγκυος, εντάξει, αλλά δεν είναι αυτό λόγος να μας επιδεικνύεις την κοιλιά σου. Η εικόνα είναι αντιαισθητική. Γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τιμώνται...».

Αυτά ειπώθηκαν χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση TRT 1 από το στόμα ενός ανθρώπου που διατείνεται ότι είναι νομικός και φιλόσοφος... Και αναρωτιέμαι. Τέτοιου είδους άνθρωποι δεν είναι άκρως επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα;

Μελέτησα λίγο τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο ισλαμικό κόσμο. Δεν έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα... όπως για παράδειγμα ότι απαγορεύεται η εκτός γάμου εγκυμοσύνη, ότι απαγορεύεται η εργασία και οι σπουδές χωρίς πατρική ή συζυγική έγκριση, ότι κάποιες από αυτές κυκλοφορούν με μπούρκα, είναι μαυροφορεμένες έχοντας μερικές καλυμμένα μόνο τα μαλλιά και μερικές καλυμμένο όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια. Ότι αν μια κοπέλα μείνει έγκυος πριν το γάμο κινδυνεύει να συλληφθεί ή να απελαθεί, όπως επίσης ότι σε περίπτωση διαζυγίου, η ανατροφή των παιδιών είναι δικαίωμα του συζύγου...

Δεν ήμουν ποτέ ρατσίστρια. Απεχθάνομαι τους ρατσιστές και θεωρώ ότι τέτοια δείγματα έχουν να κάνουν με αμορφωσιά και έλλειψη κουλτούρας. Έμαθα από παιδί να σέβομαι τις φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις, έμαθα να σέβομαι τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων. Έμαθα να σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη αυτή καθεαυτή.

Όμως δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου και τα αυτιά μου, ούτε να προσποιηθώ ότι δεν βλέπω, όταν προκύπτουν τέτοια, χυδαία θέματα που αφορούν σε ό,τι πιο όμορφο, γλυκό και τρυφερό πράγμα υπάρχει στον κόσμο!

Από πότε ο ερχομός ενός παιδιού έγινε «αντιαισθητικό θέαμα»; Από πότε η θρησκεία μίλησε για απομόνωση της γυναίκας και δη της εγκύου;

Επιβάλλεται για μία έγκυο να βγαίνει έξω, να περπατά οποιαδήποτε ώρα θέλει, να κινείται, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, να μην καταπιέζεται... Κάθε άλλο συνιστά κίνδυνο για την ίδια και για το μωρό της.

Δόξα το Θεό, σε σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων αναφέρει: «Δεν τίθεται θέμα να μην βγαίνουν έξω οι έγκυες. Εξάλλου η θρησκεία δεν κάνει λόγο για απομόνωση της γυναίκας. Ωστόσο οι έγκυες που κυκλοφορούν θα πρέπει να προσέχουν την περιβολή τους και δεν πρέπει να φοράνε ενδυμασίες που αφήνουν ακάλυπτη την κοιλιά και την πλάτη τους».

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Επίσης μπορείτε να με βρείτε στο φυσικό μου περιβάλλον!