ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά που δεν βρέθηκαν ποτέ και τα παιδιά που θα χαθούν...

Τα παιδιά που δεν βρέθηκαν ποτέ και τα παιδιά που θα χαθούν...

Είναι μία είδηση που σε συγκλονίζει στο άκουσμά της. Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι σε καθημερινή βάση εξαφανίζονται παιδιά σα να επρόκειτο για ένα άδειο πακέτο από τσιγάρα… Κάποια από αυτά δεν βρίσκονται ποτέ…

Ανατριχιαστικό και σοκαριστικό μαζί. Δεν μιλάμε για παιδάκια που έκαναν ένα σκασιαρχείο, ή μία νεανική τρέλα για να εκφοβίσουν τους αυστηρούς γονείς τους και βρέθηκαν μετά από λίγες ώρες. Μιλάμε για αθώα παιδάκια που ενώ έπαιζαν αμέριμνα σε μία αυλή ή έναν κήπο, κάποιος τα άρπαξε ξαφνικά. Και δεν επέστρεψαν ποτέ. Αθώες ψυχές που δεν έφταιξαν σε τίποτα, όμως επειδή κάποιος το θέλησε απήχθησαν βίαια, στερήθηκαν την οικογενειακή ζεστασιά και έζησαν (για πόσο άραγε;) σε ένα ξένο περιβάλλον, χωρίς στοργή και υπό άγνωστες συνθήκες. Και οι γονείς; Αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα που αντιλαμβάνονται πως το παιδί τους δε βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο… Η στιγμή που αδειάζει η ψυχή τους και χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους.. Και η ελπίδα. Η ελπίδα που δε σβήνει ποτέ… Άνθρωποι που λιώνουν από τον καημό και το μαράζι, τα χρόνια περνούν, όμως δεν παύουν να ελπίζουν… Όσα χρόνια κι αν περάσουν.. μόνο μια ελπίδα… Να ξαναδούν το παιδί τους ζωντανό.

Καταρρακώνομαι κάθε φορά που τυχαίνει να διασχίσω μία κεντρική λεωφόρο και αντικρίζω τις τεράστιες ταμπέλες με τα πορτοκαλί γράμματα που αναβοσβήνουν: AmberAlert: Παιδί εξαφανίστηκε… Όσες προσευχές κι αν κάνεις, ξέρεις εκ των προτέρων ότι τα περισσότερα από τα αγνοούμενα παιδιά, δε θα βρεθούν ποτέ. Ξέρεις ότι ποτέ ο κόσμος μας δε θα γίνει ιδανικός και πάντα όσο υπάρχει το ανθρώπινο γένος, θα υπάρχουν υπάνθρωποι που δεν διστάζουν να θυσιάσουν παιδιά για να κερδίσουν χρήματα. Κι όμως! Τέτοια τέρατα, διακινούν αθώες παιδικές ψυχές. Άλλοτε για πορνεία, άλλοτε για οικονομική εκμετάλλευση, για επαιτεία και στην χειρότερη περίπτωση για όργανα.

Προσπαθώ με όση δύναμη έχω να σκεφτώ και την αντίπερα όχθη, γιατί σίγουρα όλο αυτό το κύκλωμα δεν λειτουργεί από μόνο του. Είναι μία αλυσίδα που τροφοδοτείται, μεγαλώνει και συντηρείται από κάποιους ανθρώπους. Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; Πάμπλουτοι άνθρωποι που ζητούν απεγνωσμένα να αγοράσουν ένα υγιές συκώτι για το άρρωστο παιδί τους κατόπιν παραγγελίας; Και μετά; Μετά τι συμβαίνει; Πού γίνεται αυτή η διαδικασία; Η μεταμόσχευση οργάνων δεν είναι μία απλή υπόθεση. Χρειάζεται άρτια εξοπλισμένη ιατρική μονάδα. Πού γίνονται οι μεταμοσχεύσεις; Πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει εξαρθρωθεί ουδέποτε ένας τέτοιος «χώρος»; Ένα ανθρώπινο «σφαγείο»… Και ποιος είναι αυτός ο γιατρός που ορκίστηκε στον Ιπποκράτη να … «θεραπεύω τους πάσχοντες κατά τη δύναμή μου και την κρίση μου χωρίς ποτέ, εκουσίως, να τους βλάψω ή να τους αδικήσω. Και να μη δώσω ποτέ σε κανένα, έστω κι αν μου το ζητήσει, θανατηφόρο φάρμακο, ούτε να δώσω ποτέ τέτοια συμβουλή…», που δέχεται να αναλάβει τέτοια περιστατικά; Πώς είναι δυνατόν ένας επιστήμονας να σφάζει ένα παιδί για κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω στον τραπεζικό του λογαριασμό;

Μοιάζει με ταινία σπλάτερ… Ένα καλογυρισμένο θρίλερ που έχουμε δει μόνο στον κινηματογράφο, αλλά δυστυχώς συμβαίνει κι αυτό δεν είναι καινούριο, ούτε ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική. Με τρομάζει όμως το γεγονός ότι όσο περνούν τα χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει… Μοιάζει να αντιγράφουμε το σύστημα «Mexico» όπου πλέον μιλάμε για μία κανονική, καλοστημένη επιχείρηση… Κλασσική περίπτωση. Φτωχογειτονιές, παιδιά μεταναστών, εύκολη λεία. Δεν είναι τυχαίο ότι 9 στα 10 εξαφανισμένα παιδιά, προέρχονται από φτωχές οικογένειες ή από γονείς μετανάστες. «Όπου φτωχός κι η μοίρα του», μου έλεγε ο μπαμπάς μου για να μου εξηγήσει με απλά λόγια, αλλά σοφά, πόσο άδικος είναι ο κόσμος που ζούμε.

Με αφορμή την πρόσφατη εξαφάνιση της πεντάχρονης Χούντα Γουασάν στις 30 Αυγούστου από το Ίλιον (Έχει Καστανά μαλλιά, Καφέ μάτια, ύψος 110 cm, βάρος 17 Kg . ΦΟΡΟΥΣΕ ΡΟΖ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΠΕΔΙΛΑ)

houdagouazan

Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλα αυτά τα παιδιά που εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα και δεν βρέθηκαν ποτέ…

Η Άννα Τριανταφυλλίδου, εξαφανίστηκε στις 19/08/1981 σε ηλικία μόλις 2,5 ετών από το χωριό Σκουτάρι Γυθείου Λακωνίας. Με χρώμα μαλλιών και ματιών καστανά, η Άννα υπολογίζεται πως σήμερα είναι 34 χρόνων. Έχει ένα μαύρο σημάδι σαν ελιά ψηλά στους γλουτούς εκ γενετής.

annatriantafillidou

Ο μικρός Μπεν, εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1991 σε ηλικία μόλις 21 μηνών. Βρισκόταν στην Κω, στο σπίτι της γιαγιάς του. Εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν η γιαγιά του γύρισε να κοιτάξει αλλού. Από τότε αγνοείται και η υπόθεση ερευνάται από την ελληνική αστυνομία. Ο Μπεν, έχει ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια ενώ σήμερα είναι 24 χρονών.

bennidam

Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, εξαφανίστηκε από το χωριό Δήμητρα Γορτυνίας σε ηλικία 10 ετών στις 24/06/1992. Γεννημένος στις 5/3/1982, ο Γιώργος έχει καστανόξανθα μαλλιά και καστανά μάτια.

giorgosparaskevopoulos

Ο μόλις 11 μηνών Ματέο, στις 7/9/2008 και ώρα 18:30 απήχθη από το Κουκάκι. Έχει γκριζοπράσινα μάτια και καστανά ανοιχτά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί-πράσινη μπλούζα και παντελόνι και μπεζ-πορτοκαλί παπούτσια. Απήχθη από άντρα Συριακής καταγωγής που ακούει στο όνομα Χασάν Καρίμο (34 ετών τότε) με ύψος 1,67 μ. και βάρος 60 κιλά.

mateodoulia

Ο 13χρονος Σαμέμ Φαζλί εξαφανίστηκε στις 14 Ιουλίου του 2009 στις 20:30 από την περιοχή των Κάτω Πατησίων. Κατάγεται από το Αφγανιστάν και διαμένει στην Αυστρία. Ο Σαμέμ είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τον πατέρα του για διακοπές. Γεννήθηκε στις 24/12/2000. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε μπλουζάκι, μπλε τζιν παντελόνι και μαύρα αθλητικά.

sameem

Στις 16/02/08 το απόγευμα, εξαφανίστηκε από την Αρχαία Κόρινθο, η Ζαΐρα Μόζα περίπου 14 ετών. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ-χρυσαφί μαντίλα (τσαντόρ), ροζ μπουφάν, μαύρο παντελόνι τζιν, μαύρο-κόκκινη μπλούζα, αθλητικά παπούτσια και πολύχρωμο κασκόλ. Η Ζαΐρα δε γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα.

zairamosa

Ο Χαλίλ Αλέισα εξαφανίστηκε στις 22/6/2007 από την περιοχή του Νέου Κόσμου στην Αθήνα. Φορούσε κόκκινη βερμούδα, ριγέ μπλε άσπρο κοντομάνικο πουκάμισο και ασπρόμαυρες πλαστικές παντόφλες. Γεννήθηκε στις 5/1/1990.

halilaleisa

Ο Στήβεν Κουκ εξαφανίστηκε από τα Μάλια Κρήτης στις 1/9/2005 σε ηλικία 20 ετών. Γεννήθηκε το 1985.

KOYK

Ο Θεμιστοκλής Ευθυμιάδης εξαφανίστηκε στην Αθήνα στις 30/6/2000 σε ηλικία 18 ετών. Γεννήθηκε στις 28/10/1984.

efthimiadis 442x603

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Επίσης μπορείτε να με βρείτε στο φυσικό μου περιβάλλον!