ΠΑΙΔΙ

Η δύναμη της αγάπης που μεταμόρφωσε αυτό το σκυλάκι!

Η δύναμη της αγάπης που μεταμόρφωσε αυτό το σκυλάκι!

Ένας σκύλος που τριγυρνούσε στους δρόμους με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του, χωρίς να ξέρει κανείς τι έχει πάθει και τι του έχει συμβεί, έμελλε να έχει την καλύτερη τύχη στη ζωή του...

Ο σκυλάκος ήταν τόσο φοβισμένος που καθόταν μαζεμένος σε μία γωνία με σκυμμένο το κεφάλι και δεν ήθελε ούτε να σηκωθεί. Μια φωτογραφία του σε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έκανε πολλούς να θέλουν να τον υιοθετήσουν.

Ένα ζευγάρι λοιπόν τον πήρε σπίτι του, αν και δεν γνώριζε τι του είχε προκαλέσει όλον αυτό τον τρόμο. Τον ονόμασαν Απόλλων, τον αγάπησαν πολύ και έγραψαν ένα γράμμα για χάρη του.

Αξίζει να το διαβάσετε. Είναι ένα μικρό δείγμα για να καταλάβετε όλοι πόση κακοποίηση δέχονται καθημερινά αβοήθητα ζώα, που γίνονται έρμαια στα βάναυσα χέρια απάνθρωπων ιδιοκτητών. Ανθρώπων που δεν έμαθαν ποτέ τι θα πει σεβασμός της ζωής του άλλου, ανθρώπων που ξεσπούν όλα τους τα νεύρα και όλα τους τα προβλήματα στον καλύτερο φίλο τους... Πόσο άδικο!

giamesa

«Δεν ξέραμε καθόλου το ιστορικό του Απόλλων. Δεν ξέραμε τι του έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, ούτε γιατί είχε τόσο φόβο μέσα του. Ξέρουμε μόνο ότι κάποιος έκανε την κοιλιά του πράσινη γεμάτη από τατουάζ και ότι δεν του αρέσει να ακούει έντονους ήχους. Γνωρίζουμε ότι το ένα αυτί του δεν θα καταφέρει ποτέ να το σηκώσει , είτε γιατί τον έβαζαν να παίρνει μέρος σε κυνομαχίες, είτε γιατί δεν πήρε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όσο ήταν μικρός.

Λίγο αφότου τον πήραμε, ανακαλύψαμε ότι ήταν θετικός σε λοιμό και ότι βρισκόταν λίγο πριν το τέλος της ζωής του. Όταν ο κτηνίατρος τον εξέτασε, μας συμβούλεψε πως δεν είναι ασφαλές για την οικογένειά μας να τον υιοθετήσουμε και πως δεν ξέρει αν θα καταφέρει ποτέ να κοινωνικοποιηθεί. Ο κτηνίατρος μας συνέστησε ότι καλύτερα θα ήταν λόγω του λοιμού να τον κρατήσει στην κλινική μικρών ζώων ώστε να μπορούν να τον φροντίσουν, αλλά όταν τον πήγαμε εκεί καταλάβαμε ότι δεν του αρέσουν τα κλουβιά».

Παρόλα αυτά, το ζευγάρι κράτησε τον Απόλλων που έγινε το καλύτερο κατοικίδιο για την οικογένειά τους!

«Τελικά τον πήραμε μαζί μας στο σπίτι. Τον βάλαμε να ξαπλώσει σε ένα κρεβατάκι και τον φροντίζαμε με τρυφερότητα. Έπρεπε να τον δείτε... Ήταν πάρα πολύ χαρούμενος που τον ταΐζαμε στο στόμα. Ήταν τόσο ευγνώμων που είχε τροφή! Έγινε εντελώς καλά και αργά αλλά σταθερά έγινε το καλύτερο σκυλί.

Η αγαπημένη του συνήθεια είναι οι πρωινές μας βόλτες. Είναι πολύ τρυφερός, μας δείχνει καθημερινά την αγάπη του. Πρόσφατα γεννήθηκε και το μωρό μας και ο Απόλλων του συμπεριφέρεται σα να είναι το δικό του κουτάβι!».

Πολλοί φοβούνται να δώσουν μια ευκαιρία σε σκυλιά σαν τον Απόλλωνα. Ο Απόλλων ήταν πολύ τυχερός, γιατί βρήκε μια οικογένεια να τον φροντίζει και να τον αγαπάει. Πόσα όμως σκυλάκια δε θα βρουν ποτέ ανθρώπους να τα αγαπούν...

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Επίσης μπορείτε να με βρείτε στο φυσικό μου περιβάλλον!