FUN TIME

Έφτιαξαν οδοντόβουρτσα με γεύση...

Έφτιαξαν οδοντόβουρτσα με γεύση...

Μια οδοντόβουρτσα ικανή να απελευθερώνει γεύσεις και δραστικές ουσίες από την κεφαλή της κατά τη χρήση της, ανέπτυξαν οι ειδικοί αμερικανικού κολοσσού.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εταιρεία, μέσα στα σχέδιά της είναι – μεταξύ άλλων – και η κυκλοφορία μιας οδοντόβουρτσας με γεύση καφέ. Η καινοτόμα ιδέα θα μπορούσε να χαρίσει στους υπναράδες τη δυνατότητα να χουζουρέψουν λίγο παραπάνω το πρωί στο κρεβάτι τους, αφού θα μπορούσαν να λάβουν την πρώτη δόση καφεΐνης με το βούρτσισμα των δοντιών τους.

Η νέα τεχνολογία, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, επιτρέπει τη φιλοξενία χημικών ουσιών στην κεφαλή μιας απλής οδοντόβουρτσας με τη μορφή ειδικού επιθέματος. Οι ουσίες απελευθερώνονται κατά τη χρήση της βούρτσας. Από τις δοκιμές φάνηκε ότι το κάθε «γευστικό» επίθεμα έχει διάρκεια ζωής τριών μηνών. Σύμφωνα με το αίτημα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές η εταιρεία, πέρα από τη διάχυση μιας οποιασδήποτε γεύσης στη στοματική κοιλότητα κατά το βούρτσισμα, θα μπορούσε να επιτυγχάνεται και η απελευθέρωση κάποιας δραστικής ουσίας.

Και για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων η εταιρεία αναφέρει ότι: «Η ουσία καψαϊκίνη, η οποία εντοπίζεται φυσικά στις καυτερές πιπεριές θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με σκοπό την πρόκληση ελαφριού γαργαλητού ή καψίματος που θα προσέφερε στον χρήστη την αίσθηση της ανακούφισης μετά το βούρτσισμα».