FUN TIME

Τα μυστικά της Γιόγκα!

Τα μυστικά της Γιόγκα!

Έχοντας πίσω της ιστορία περίπου τριών χιλιάδων χρόνων, η παγκοσμίως διαδεδομένη μέθοδος της Γιόγκα, αποτελεί ολοκληρωμένο σύνολο φυσικών, ψυχικών και διατροφικών δραστηριοτήτων.

Προσφέρει χαλάρωση και βελτίωση της ευελιξίας, ωστόσο όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η μέθοδος αυτή προσφέρει περισσότερα από τα προφανή.

Τα «μυστικά» οφέλη της γιόγκα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε...

Καλύτερος ύπνος

Το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρει από αϋπνία συνεχώς και αυξάνεται, ωστόσο λίγοι στρέφονται στη μέθοδο της γιόγκα για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους. Λίγες ώρες χαλάρωσης την εβδομάδα με γιόγκα, το νευρικό σύστημα ηρεμεί και ο ύπνος έρχεται πιο γρήγορα.

Βοηθά στην μείωση της λιγούρας

Ο έλεγχος του σωματικού βάρους είναι σίγουρα πιο εύκολος με τη γιόγκα. Σε μελέτη 15.000 ενηλίκων μέσου βάρους, οι περισσότεροι πήραν 1,5 κιλό λιγότερο μέσα σε 4 χρόνια, με μισή ώρα γιόγκα την εβδομάδα. Η λιγούρα συνήθως «χτυπά» όταν το σώμα είναι σε ένταση, μια χαλαρωτική συνεδρία βοηθά το άτομο να αφήσει στην άκρη την λαχταριστή σοκολάτα που ονειρεύεται.

2106164

Ενισχύει τις επιδόσεις στην κρεβατοκάμαρα

Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην ευθυγράμμιση του σώματος, αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία και τη ροή του αίματος. Αρκετές ασκήσεις μάλιστα αυξάνουν την ροή του αίματος στην περιοχή του πυέλου, εντείνοντας την επιθυμία... της στιγμής!

Αυξάνει τη ψυχική υγεία

Η τακτική άσκηση βοηθά την αυτοσυγκέντρωση και ενισχύει τη μνήμη, ενώ πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι βοηθά και σε ασθένειες όπως το Alzheimer.

Βοηθά στους χρόνιους πόνους

Η Γιόγκα είναι ένα ισχυρό όπλο στη μάχη κατά του χρόνιου πόνου. Μάλιστα, επειδή δεν είναι φάρμακο, είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Αναπνευστικά προβλήματα

Ένα από τα πιο βασικά οφέλη της Γιόγκα είναι η βοήθεια που προσφέρει σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα. Καλό είναι όμως, αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε μαθήματα.

2106174

Επίπεδη κοιλιά

Δεν βοηθά μόνο στην ανύψωση του πισινού, αλλά σμιλεύει και τους κοιλιακούς! Αρχίστε τακτική άσκηση και πείτε αντίο στα ψωμάκια της κοιλιάς!

Προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Είναι γνωστό ότι η άρση βάρους δυναμώνει τα οστά και προλαμβάνει την οστεοπόρωση, πολλές στάσεις της Γιόγκα απαιτούν την άρση του σωματικού βάρος.

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή ή Άσκηση; Ποια η χρυσή τομή;