FUN TIME

Μαλεμπί Μαστίχα

Μαλεμπί Μαστίχα

Νοστιμότατο γλυκάκι!

Υλικά

50 γρ. κορν φλάουρ
800 ml φρέσκο γάλα πλήρες, 3,5% λιπαρά
10 γρ. μαστίχα
125 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κούπα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100 ml γάλα. Δένουμε τη μαστίχα σε ένα τουλπάνι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε τη μαστίχα, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να παγώσει.

ΓΙΑ 8-9 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΒΡΑΣΙΜΟ: 20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα