Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινη κόλαση στον Καναδά: Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (vid)

Newsbomb

Καναδάς | Ειδήσεις: Αντιμέτωποι με τη μανία των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τουλάχιστον 40.000 Καναδοί πολίτες από τη Βρετανική Κολούμπια, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr απίστευτα πλάνα από τις πυρκαγιές στον Καναδά

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χιλιάδες πυροσβέστες και εκατοντάδες εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν μεταφερθεί στη δυτική πλευρά του Καναδά, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την πύρινη κόλαση που έχει κατακάψει τεράστιες εκτάσεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ραλφ Γκουντέιλ, έχει ζητηθεί ήδη η συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων από την Αυστραλία.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, ένα σφοδρό κύμα ξηρασίας πλήττει τη δυτική πλευρά του Καναδά, δημιουργώντας επικίνδυνες εστίες φωτιάς που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μόνο το περασμένο Σάββατο (15/07/2017) περισσότεροι από 11.000 κάτοικοι της Λίμνης Ουίλλιαμς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μένοντας μποτιλιαρισμένοι για ώρες στο μοναδικό δρόμο που παρέμενε ανοικτός, ώστε να διαφύγουν από την πόλη, που είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες μέσα στη νύχτα.

Υπολογίζεται ότι από την 1η Απριλίου 2017, συνολικά 1.657 πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη 730 τετραγωνικά μίλια παρθένου δάσους στην καναδική επαρχία.