Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά δεν είναι τόσο οξύ (video)

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

«Πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δραγασάκης υπενθύμισε ότι το μήνυμα που έστελνε τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ήταν ότι ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Φαίνεται, όμως, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πως στη σημερινή (05/03//2015) απόφαση δεν ενσωματώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

«Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά», συνέχισε, σχολιάζοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που ενδεχομένως να θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων.

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δραγασάκης.

Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος χαρακτήρισε θετικές τις πρόσφατες τοποθετήσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης τμήματος της δόσης με ορισμένες προϋποθέσεις.

Όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται.