Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis – Πανικός στη Βουλή με το «Άι στο διάολο» της Χριστοδουλοπούλου

Newsbomb

Σκάνδαλο Novartis - Εντάσεις, αλληλοκατηγορίες και «διαξιφισμοί» συνθέτουν το πολιτικό «σκηνικό» στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis. Ωστόσο, ένα «άι στο διάολο» δια στόματος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έμελλε να «ανάψει» φωτιές στο Κοινοβούλιο.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου βρέθηκε εκτεθειμένη, όταν η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας, αποκάλυψε παρουσιάζοντας τα πρακτικά της Βουλής, ότι σε συνομιλία που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου καταφέρθηκε εναντίον του λέγοντας «Αϊ στο διάβολο».

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας για το αν είναι σωστό να στηθούν μία, δέκα ή έντεκα κάλπες - ώστε να συμπεριληφθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ωστόσο, η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνούνταν πεισματικά.

«Κύριε Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα λοιπόν. Θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου ενώ προήδρευε της διαδικασίας. Και νομίζοντας προφανώς ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ξέσπασε εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου λέγοντας: «άι στο διάολο...».

Το λεκτικό ατόπημα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε από τα μικρόφωνα να... διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η ΝΔ έθεσε θέμα επί προσωπικού και ζήτησε από την κυρία Χριστοδουλοπούλου να ανακαλέσει.

«Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά, ήταν αστοχία και αγένεια, όποιος κι αν το είπε», απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία τελικά έδωσε το λόγο στον κ. Αθανασίου για το θέμα επί προσωπικού.

«Έχουμε καλή συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση. Αυτό που κάνετε τώρα είναι ανεπίτρεπτο. Σας ενόχλησαν οι παρεμβάσεις μου για την υπόθεση. Να το ανακαλέσετε τώρα. Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο αυτό που γίνεται», απάντησε ο πρώην υπουργός στην παρέμβασή του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το περιστατικό που άναψε «φωτιές»

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση της Χριστοδουλοπούλου

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis