ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύπτονται οι ανίερες συμμαχίες και η νέα εμπλοκή Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

Αποκαλύπτονται οι ανίερες συμμαχίες και η νέα εμπλοκή Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

Οι λυκοφιλίες τις περισσότερες φορές τελειώνουν με… κρότο, ακόμα και με παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει και στην περίπτωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), καθώς άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ του υπόδικου πρώην προέδρου, Ανδρέα Μαρτίνη και του νυν προέδρου, Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Μέσα από αυτήν την κόντρα αποκαλύπτεται η εμπλοκή του Ανδρέα Μαρτίνη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Οργανισμού. Αφού αναγκάστηκε να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, έδωσε τη στήριξή του καθώς και των φίλων του στον κ. Οικονομόπουλο, όπως ομολογεί. Αφορμή για να προχωρήσει στις αποκαλύψεις αυτές ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι η φερόμενη κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, για υπεξαίρεση 1,5 εκατ. ευρώ εις βάρος του ΕΕΣ.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Μαρτίνης ζήτησε «φιλικά από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να δει το θέμα και μου είπε ότι θα το διορθώσει» όπως δήλωσε ο ίδιος στο healthview.gr. Ωστόσο, ο νυν πρόεδρος του ΕΕΣ φαίνεται πως δεν τήρησε την υπόσχεσή του. «Μπορούν να πουν τα πάντα για μένα, αλλά για υπεξαίρεση όχι. Τους ζήτησα τα πρακτικά της απόφασής τους και δεν μου τα δίνουν. Προσωπικά και όλοι μου οι φίλοι υποστηρίξαμε την επιστροφή στην ομαλότητα του Ερυθρού Σταυρού, μετά τις δοτές διοικήσεις. Επίσης, θερμότατα υποστήριξα την υποψηφιότητα του φίλου μου κ. Οικονομόπουλου. Δυστυχώς, φαίνεται ότι διοικεί πάλι η σκουριά του Ερυθρού Σταυρού και φοβάμαι ότι τους οδηγεί στον όλεθρο» δήλωσε ο κ. Μαρτίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η παραδοχή αυτή αποδεικνύει ότι ο υπόδικος πρώην πρόεδρος έχει ακόμα τη δύναμη να κινεί νήματα μέσα στον Ερυθρό Σταυρό και να διαμορφώνει πλειοψηφίες, όπως φαίνεται ότι έγινε και στις αρχαιρεσίες του περασμένου Ιουλίου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ανδρέας Μαρτίνης επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr που με συνεχή δημοσιεύματα έχει αποκαλύψει την προσπάθεια επαναφοράς του περιβάλλοντός του σε θέσεις ισχύος μέσα στον Οργανισμό.

Οι εξελίξεις αυτές «αδειάζουν» και όσους πήραν την απόφαση να παρέμβουν για να επιταχύνουν την εκλογική διαδικασία, ελπίζοντας στις «υγιείς δυνάμεις» του Ερυθρού Σταυρού, που όμως μάλλον αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν αυτός που καθόρισε για μία ακόμα φορά τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι περιμένει να δικαστεί για τα «κερασμένα νοσήλια» και την υπόθεση μίζας στο «Ερρίκος Ντυνάν» κυκλοφορώντας ελεύθερος, αφού αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας χρησιμοποιώντας και αυτός τη «φάμπρικα» των γνωματεύσεων αναπηρίας.