ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος έκαψε το φαγητό

Ποιος έκαψε το φαγητό

Πρόληψη! Αυτή είναι η λύση. Ούτε η πενταήμερη, ούτε η αλλαγή σχολείου, ούτε η απαγόρευση θα αλλάξει το παιδί.

Να έχεις διαβάσει όλη την συνταγή στο σκονισμένο τετράδιο της γιαγιάς σου. Τα μάτια σου στις κιτρινισμένες σελίδες να έχουν σουλατσάρει αμέτρητες φορές. Μα βγάλεις το ταψί από τον φούρνο, δοκιμάζεις και… όχι. Χάλια. Πέταμα ο φούρνος. Ποιος φούρνος; Σε τι σου έφταιξε; Μήπως να δούμε την διαδικασία από την αρχή; Θαρρώ στην βάση το πρόβλημα θα εντοπιστεί.

Στο θέμα μας λοιπόν. Χθες όταν έπιασα το κινητό και είδα το βίντεο σχετικά με το bullying του υπουργείου, μια τούφα θαυμασμού φύτρωσε σε περούκα απελπισίας. Ενθουσιάστηκα. Κάλεσα γνωστούς και οικογένεια να το δουν. Το συζητήσαμε. Συγχαρήκαμε την κυβέρνηση. Μα το «αλλά», γοργά ξεπετάχτηκε.

Ξέρετε πόσες φορές, μου έχουν πάρει το κινητό στο λύκειο; Περισσότερες φορές μπήκε εκείνο στο γραφείο της διεύθυνσης, παρά ο υποδιευθυντής. Αν και συνέχεια στα χέρια μου κατοικούσε, ποτέ του σκηνή βίας δεν βιντεοσκόπησε. Ποτέ του μέσα του δεν πήρε προσωπικές φωτογραφίες αλλονών, μοιράζοντας τες. Κακουργηματική πράξη. Νοσηρή, που πλέον ορθώς καταδικάζεται από την λαϊκή οργή και από τους νόμους!

Όταν η φίλη μου, στην τσάντα της την πρώτη αποβολή φιλοξένησε επειδή κάπνισε στο σχολείο, φρόντισε να της βρει παρέα λαμβάνοντας και δεύτερη. Για τον ίδιο λόγο φυσικά. Πιστεύετε ότι οι αποβολές, θα γινόντουσαν φραγμός για το φουμάρισμα;

Εκείνο που εύχομαι να τηρηθεί, πιστεύοντας πως θα συμβάλλει ο κ. Βαρτζόπουλος, γνωστός ως καταξιωμένος ψυχίατρος, είναι η ύπαρξη ψυχολόγων. Πρόληψη! Αυτή είναι η λύση. Ούτε η πενταήμερη, ούτε η αλλαγή σχολείου, ούτε η απαγόρευση θα αλλάξει το παιδί. Εδώ ενήλικες άνθρωποι και όταν μουλιάσουν σε βλαβερές συνήθειες, αχώριστοι με εκείνες γίνονται.

Συζήτηση. Ξανά και ξανά. Χρόνος. Βελτίωση. Αλλαγή πεποιθήσεων. Ανάλυση σκέψεων. Όχι 45 λεπτά μια φορά τον μήνα. Συνεχής παρακολούθηση. «Βρε Μαριαννα μου, ξέρεις πόσα σχολεία και πόσα παιδιά υπάρχουν»; Συμφωνώ. Ένας ψυχοθεραπευτής να ζητάει 40€. Καλύτερα λοιπόν, το κράτος να εξασφαλίζει τα μισά, παρά δωρεάν και περαστικοί.

Και εσείς οι γονείς… 15€ την εβδομάδα μόνο για απλό βάψιμο στο χέρι δίνετε. Ας μείνουν έναν χρόνο άβαφτα για το καλό του παιδιού! Α! Για ένα βίντεο στο ΤΙΚΤΟΚ πετάτε 10 λεπτά. Αντί για τον κάδο, σουτάρετε στην επικοινωνία με το παιδί. Η οικογένεια πάνω από όλα…