Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Τούρκος υπουργός ακύρωσε την περιοδεία του στη Θράκη

Ο Τούρκος υπουργός ακύρωσε την περιοδεία του στη Θράκη

Η Τουρκία επέλεξε να μην προκαλέσει και αποφάσισε την αναβολή του ταξιδιού Στη Θράκη επρόκειτο να περιοδεύσει αυτό το σαββατοκύριακο ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος İdris Güllüce, αλλά τελικά ανέβαλε το ταξίδι του, προφανώς λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Η Τουρκία είναι σταθερά προσανατολισμένη προς τη Θράκη και φροντίζει πάντα να στέλνει εκπροσώπους της για επισκέψεις σε περιοχές που διαβιούν μουσουλμάνοι.

Η περίοδος του ραμαζανιού αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία. Αυτή ήθελε να εκμεταλλευτεί ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος ανήμερα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα συναντούσε εκπροσώπους της μειονότητας.

Η διέλευση των ελληνοτουρκικών συνόρων επρόκειτο να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου και πρώτος σταθμός του υπουργού θα ήταν η Ξάνθη, όπου θα συναντούσε τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Την ίδια μέρα αργότερα, ο Τούρκος υπουργός θα επισκέπτονταν την Κομοτηνή, κάνοντας την πρώτη του στάση στο τουρκικό προξενείο της πόλης μας.
Στη συνέχεια θα είχε συνάντηση με τον ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ. Το βράδυ της ίδιας μέρας ήταν προγραμματισμένο να παρακαθίσει σε δείπνο ιφτάρ στα Θάμνα.Το πρόγραμμα του θα ολοκληρώνονταν στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου.

Πηγή:xronos.gr

Σχετικές ειδήσεις