Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

H Eλλάδα της χαβούζας!

H Eλλάδα της χαβούζας!

Στην Αθήνα του 2016 υπάρχουν ακόμα γειτονιές που πληρώνουν βόθρους και η Ελλάδα πρόστιμο...

Γράφει η Διονυσία Ζαπατίνα

Το λέμε εδώ και καιρό στις κουβέντες ανάμεσα στις παρέες πως δεν φαίνεται να έχουμε καμία τύχη, ως λαός –όχι πως είμαστε άμοιροι ευθυνών για τις παλιές και νέες επιλογές μας- αλλά υπάρχουν και ορισμένα πράγματα στην καθημερινότητά μας που οι καταστάσεις μας ξεπερνούν.

Πράγματα που θεωρούνται τόσο αυτονόητα και τόσο δεδομένα που όταν αντιληφθείς ότι δεν είναι τελικά ε, κάπου σηκώνεις και τα χέρια ψηλά.

Αλήθεια το ξέρετε ότι υπάρχουν περιοχές της Αθήνας –της πρωτεύουσας της χώρας- που δεν έχουν ακόμα και σήμερα εν έτη 2016 υποδομές αποχέτευσης;

Και οι κάτοικοί τους που πληρώνουν όπως όλοι οι πολίτες φόρους, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κ.λπ κ.λπ είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και από την τσέπη τους μηνιαίο κονδύλι για βόθρους! Και ειδικά στις εποχές που ζούμε δεν είναι και διόλου αμελητέο. Γύρω στα 90 ευρώ το 20ήμερο γράφει το… κοντέρ. Σκ… συζήτηση θα πείτε και δεν σας αδικώ.

Για σκεφτείτε όμως και αυτούς και είναι χιλιάδες τελικά αφού το δίκτυο αποχέτευσης της Αθήνας δεν καλύπτει Γέρακα- Γλυκά Νερά- Παλλήνη-Ραφήνα-Κορωπί κ.λπ.

Και καλά το Κορωπί πήρε πρωτοβουλία και προχώρησε τα έργα αφού τα χρήματα από το ΕΣΠΑ έχουν έρθει και τα έργα κολλάνε στις τελικές υπογραφές των υπουργείων. Οι υπόλοιποι τι κάνουμε;

Το σταυρό μας, και κανά κεράκι εκεί στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής μη μας πιάσει κανά τσιρλιπιπί και ανεβεί το ήδη δυσβάσταχτο για πολλούς μηνιαίο εξοδολόγιο.

Η απόλυτη ειρωνεία είναι φυσικά πως η Ελλάδα για κάθε μέρα που ΔΕΝ ξεκινούν τα προεγκεκριμένα και πληρωμένα από τα ΕΣΠΑ έργα τρώει πρόστιμο γύρω στα 30.000 ευρώ! Θα τελειώσουν τα χρήματα που έχουν έρθει για τα εν λόγω έργα στα πρόστιμα πριν καν ανοίξει ούτε ένας λάκκος.

Δεν βαριέσαι, ψιλά γράμματα. Τι είναι 30.000 ευρώ τη μέρα μπροστά στην ευτυχία που σου προσφέρει ο…αχόρταγος. Την ευωδιά των περιοχών αυτών όταν βρέχει πολύ… Αξία ανεκτίμητη.

Να θυμηθώ να στείλω στον κ. Χαϊκάλη που προ εκλογών έκανε πέρασμα μαζί με άλλους και Συριζαίους υποψήφιους βουλευτές από το τοπικό Δημαρχείο και όλοι μαζί κατηγόρησαν τους προηγούμενους που κωλυσιεργούσαν, τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων μου για να μου αποδώσουν ότι μου αναλογεί από την εκκένωση βόθρων ενός ολόκληρου χρόνου.

Θα μου πείτε εδώ δεν έκαναν άλλα κι άλλα, σιγά μην ασχοληθούν με τα σκ…. Ε, είχαμε μια ελπίδα ότι επειδή από αυτά γνωρίζουν καλά, το θέμα θα λυνόταν κάποια στιγμή. Τελικά ούτε για τα σκ… δεν είναι.

* Η Διονυσία Ζαπατίνα είναι Διευθύντρια του Gossip-tv.gr