BOMBER

Η απεργία πείνας τελείωσε, αλλά ο κορoνοϊος μόλις άρχισε...

Η απεργία πείνας τελείωσε, αλλά ο κορoνοϊος μόλις άρχισε...

Εντάξει ο Δημήτρης Κουφοντίνας φαίνεται να βάζει τέλος στην απεργία πείνας και κάπου εκτονώνεται η ένταση που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τις απόψεις του που καταθέτει μέσα από την πρόσφατη δήλωσή του, δημοκρατία έχουμε, ο άνθρωπος μπορεί να μιλά ελεύθερα. Είπε ότι χαρίζει τους νόμους, το Σύνταγμα και την διαχείριση της Δικαιοσύνης.

Για την ακρίβεια τα χαρίζει όπως τονίζει στην... οικογένεια που κυβερνά.

Κανένα πρόβλημα. Δικαίωμά του να καταθέτει ελευθέρως τη γνώμη του. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας, να προστατεύει την σκέψη και την έκφραση της σκέψης.

Αυτό που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το κάλεσμα του κόσμου εν μέσω έξαρσης της πανδημίας σε συγκεντρώσεις.

Διότι μπορεί η απεργία πείνας να ολοκληρώθηκε, αλλά ο κορονοϊός συνεχίζει να θερίζει πάνω από 50 άτομα την ημέρα και γι' αυτό το ζήτημα δεν ακούω να μιλά κάνεις αγωνιστής με ευγενή κίνητρα...

Ο καταδικασμένος ισοβίτης βλέπει με θετικό μάτι ότι ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους και προφανώς δεν τον απασχολεί η γεωμετρική αύξηση ούτε των διασωληνωμένων, ούτε των νεκρών.

«Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας...», αναφέρει στη δήλωσή του. Βέβαια δεν θα είναι μαζί τους ούτε με το μυαλό του, ούτε με την καρδιά του όταν θα ψάχνουν για μια μονάδα εντατικής θεραπείας ή ένα θάλαμο διασωλήνωσης.

Όλοι αυτοί που καλούν καθημερινά τους πολίτες σε επαναστατική γυμναστική, στα πάρκα και στις πλατείες δεν δείχνουν να πολυενδιαφέρονται για την αξία της ανθρώπινης ζωής, ούτε βεβαίως για την δημόσια υγεία.

Δεν λέω, καλός ο ανθρωπισμός, καλή η ευαισθησία, καλή η κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά να έχει και μια δόση αλήθειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.