ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Abu Dhabi: Τελικός στη ζώνη του λυκόφωτος

F1 Grand Prix Abu Dhabi: Τελικός στη ζώνη του λυκόφωτος

Οι Hamilton και Rosberg θα λύσουν τις διαφορές τους στην τελευταία διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2014.

Η πίστα Yas Marina είναι το... πεδίο όπου δίνεται η τελευταία «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή του 2014 για την F1, ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Nico Rosberg.

Το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο στο Abu Dhabi δεν κρίνεται μόνο η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.Ο Hamilton μπορεί να επιστρέψει στους τίτλους μετά το 2008 κι ο Rosberg μπορεί να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα στην F1. Όλοι βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς. Όλοι θέλουν να δουν την νίκη να κρίνεται μέσα στην πίστα, κι όχι από κάποια εγκατάλειψη.

Επιπλέον η διπλή βαθμολογία, η οποία μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Ας δούμε λίγο τα δεδομένα για το πως μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο οι L. Hamilton N. Rosberg.

O Lewis Hamilton παίρνει το πρωτάθλημα:

  • Αν τερματίσει 1ος ή 2ος.
  • Αν τερματίσει 3ος, 4ος ή 5ος κι ο Rosberg δεν νικήσει.
  • Αν τερματίσει 6ος κι ο Rosberg δεν ανέβει στο βάθρο.
  • Αν τερματίσει 8ος κι ο Rosberg τερματίσει έξω από την 4άδα.
  • Αν τερματίσει από την 9η θέση και κάτω κι ο Rosberg τερματίσει εκτός 5άδας.

Ο Rosberg παίρνει το πρωτάθλημα:

  • Αν νικήσει κι ο Hamilton δεν τερματίσει 2ος.
  • Αν τερματίσει 2ος κι ο Hamilton τερματίσει εκτός 5άδας.
  • Αν τερματίσει 3ος κι ο Hamilton βρεθεί εκτός 6άδας.
  • Αν τερματίσει 4ος κι ο Hamilton τερματίσει εκτός 8άδας.
  • Αν τερματίσει 5ος κι ο Hamilton βρεθεί κάτω από την 9η θέση.

Το Grand Prix του Abu Dhabi είναι υπόθεση των δύο της Mercedes. Πίσω τους οι Williams θα προσπαθήσουν για την τρίτη θέση.

Η Ferrari αναμένεται να υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν και ο Fernado Alonso θα προσπαθήσει φορώντας το κράνος με τις υπογραφές των μελών της ομάδας. Στη McLaren θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει το νέο πακέτο αναβαθμίσεων που έχουν φέρει.

Η στρατηγική στο Yas Marina Circuit παίζει μεγάλο ρόλο και η σωστή λειτουργία των ελαστικών επίσης.
Η Pirelli λόγων των θερμοκρασιών έχει φέρει τις δύο πιο μαλακές γόμες, τα κόκκινα και κίτρινα P Zero. Η ομαλή επιφάνεια της ασφάλτου δεν προκαλεί έντονη φθορά στα ελαστικά. Την Κυριακή αναμένεται να δούμε από τους περισσότερου στρατηγική 2 pitstop.

Το Yas Marina Circuit έχει μήκος 5.554 χιλιομέτρων και ο αγώνας διάρκεια 55 γύρους. Η πίστα διαθέτει 21 στροφές οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι μέσης ταχύτητας. Ακόμα διαθέτει ορισμένες πολύ αργές στροφές που απαιτούν πολλά από την μηχανική πρόσφυση των μονοθεσίων. Επίσης η έξοδος από τις αργές στροφές παίζει ρόλο καθώς το σπινάρισμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διαχείριση των ελαστικών. Η τελική ταχύτητα υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 320χλμ/ώρα. Τα φρένα καταπονούνται ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν 12 σημεία επιβράδυνσης. Τέλος οι πιθανότητες να δούμε Αυτοκίνητο Ασφαλείας είναι στο 40%. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του 3 φορές.

Με τον αγώνα να εκκινεί το απόγευμα και να ολοκληρώνεται στο φως των προβολέων παρατηρούνται αλλαγές στη συμπεριφορά των ελαστικών και κατ' επέκταση των μονοθεσίων. Αυτό συμβαίνει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας. Το τριήμερο αναμένεται να έχουμε 30 βαθμούς με ήλιο και στη συνέχεια όταν θα βραδιάσει η θερμοκρασία θα πέσει στους 19. Σημαντική διαφορά που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Σχετικές ειδήσεις