ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου

MotoGP Grand Prix Αργεντινή: Η συνέντευξη τύπου

Λίγο πριν την δράση στα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες δοκιμές οι αναβάτες του MotoGP έκαναν επίσημες δηλώσεις για το τι έγινε στην Αμερική αλλά και το τι θα δούμε στην Αργεντινή.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Superstar των αγώνων μοτοσυκλέτας αλλά και πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Valentino Rossi . «Δεν είναι τόσο σημαντικό να προηγείσαι μετά από δυο αγώνες, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς τη σεζόν» είπε και πρόσθεσε: «Το να έχω 41 βαθμούς μετά το Austin, που είναι δύσκολη πίστα για εμάς, είναι καλό. Και τώρα είμαστε στο τρίτο Grand Prix και στα χαρτιά η πίστα αυτή είναι καλύτερη για τηνYamaha».

Στη συνέχεια ρώτησαν τον "Doctor" πόσο έχει αλλάξει η οδήγηση από τότε που ξεκίνησε τους αγώνες. Ο Ιταλός, με χιούμορ αμέσως είπε πως ήταν ακόμα ασπρόμαυρη η TV όταν ξεκίνησε και σχεδόν δεν ακουμπούσαν το γόνατο στην άσφαλτο. Στη συνέχεια όμως παραδέχτηκε πως όλα συνεχώς εξελίσσονται. Για τον νέο τρόπο οδήγησης έπρεπε να μάθει πολλά από τους Marquez και Lorenzo, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν αντίστοιχα άλλοι αναβάτες όταν εκείνος είχε φέρει αλλαγές με το στιλ του στις αρχές του 2000.


Ο Rossi μίλησε και για τον ενθουσιασμό των Αργεντινών φιλάθλων: «Το πάθος τους είναι απίστευτο! Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πόσο δημοφιλές είναι το MotoGP εδώ».

«Είναι σχεδόν τέλειο με δυο δεύτερες θέσεις, που σημαίνει ότι είμαστε δεύτεροι στο Πρωτάθλημα» δήλωσε ο Andrea Dovizioso ο αναβάτης της Ducati που έχει δυο συνεχόμενους τερματισμούς στο podium και πρόσθεσε: «Είναι διαφορετική η κατάσταση. Τώρα έχουμε πολλή ενέργεια για να παλεύουμε, να δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση». Όταν τον ρώτησαν για το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα του σταμάτησε μετά το τέλος του αγώνα στο Τέξας, ο Dovizioso αρνήθηκε ότι είχε μείνει από καύσιμο: «Όχι, δεν τελείωσε το καύσιμο. Είχαμε ένα θέμα με το ντεπόζιτο αλλά δεν επιτρέπεται να το συζητήσουμε».


Οι άνθρωποι της Ducati διέρρευσαν πως ήταν θέμα της τρόμπας βενζίνης η οποία λόγω της αλλαγής θερμοκρασίας στον αγώνα δε λειτούργησε σωστά. Ο Dovi πάντως, όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, δεν είπε τι ήταν ή αν βρέθηκε λύση σε αυτό.

Ο Marquez (Repsol Honda) από την πλευρά του σχολίασε την απόδοσή του: «Η ανησυχία μου ήταν ότι μετά έπρεπε να επιστρέψω δυνατός και τώρα είμαι μόνο πέντε βαθμούς πίσω. Πέρυσι ένιωθα πολύ καλά εδώ, ωστόσο φέτος όπως έχουμε δει, όλοι έχουν βελτιωθεί κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να είμαστε σ' αυτό το επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις