ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Indianapolis: Η Honda πέτυχε την 700η νίκη της

MotoGP Grand Prix Indianapolis: Η Honda πέτυχε την 700η νίκη της

Επτακόσιες νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλετών συμπλήρωσε η Honda στις ΗΠΑ.

Ο Marc Marquez οδηγώντας την RC213V έφερε στην ομάδα Repsol Honda την νίκη με το νούμερο 700, στον 10ο αγώνα για τα MotoGP, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Indianapolis Motor Speedway στην Ιντιάνα, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αρχίζοντας με την πρώτη Παγκόσμια νίκη σε Grand Prix το 1961, από τον Αυστραλό Tom Phillis και μία RC143 στην κατηγορία των 125 κ.εκ. η Honda έχει πετύχει ως τώρα 700 νίκες σε Grand Prix.

Με την έναρξη του αγώνα στην Indianapolis, η Honda αριθμούσε 698 πρώτες θέσεις. Η κατηγορία Moto3 ξεκίνησε υπό βροχή, με τους περισσότερους κορυφαίους αναβάτες να έχουν επιλέξει βρόχινα ελαστικά. Ο 18χρονος Βέλγος αναβάτης Livio Loi (RW Racing Honda NSF250RW) είχε πάρει το ρίσκο και ξεκίνησε με σλικ ελαστικά το οποίο απέδωσε καρπούς, επιτρέποντας στον Loi να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη και να φέρει τη Honda ένα βήμα πιο κοντά στο νούμερο 700.

Οι αβέβαιες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν στην κατηγορία MotoGP που ακολούθησε. Η βροχή εμφανίστηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο Marc Marquez έμεινε κοντά στον πρώτο της κατάταξης και τρεις γύρους πριν τον τερματισμό έκλεψε την πρώτη θέση, κατακτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (τρίτη της σεζόν), και η Honda την 700η.

Το 1954, ο ιδρυτής της Honda, Soichiro Honda, δήλωσε συμμετοχή στον κορυφαίο ως τότε αγώνα, το Isle of Man TT, με στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρο του: Να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο.

Το 1960 η Honda ξεκίνησε τους αγώνες στις κατηγορίες των 125 και 250 κ.εκ. του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και ο Tom Phillis κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix, δίνοντας στη Honda την πρώτη από τις 700 νίκες.

Η πιο «παραγωγική» χρονιά ήταν το 1994 όπου οι αναβάτες της Honda πέτυχαν έδωσαν 31 νίκες. Ο πιο πολυνίκης οδηγός είναι ο Mick Doohan με 54 (όλες στα 500 κ.εκ.), ακολουθούν ο Dani Pedrosa με 49 (οι 15 στα 250 κ.εκ.), ο Jim Redman με 45, ο Mike Hailwood με 41, o Valentino Rossi με 33, ο Fredie Spencer με 27, ενώ ο Marc Marquez βρίσκεται στη όγδοη θέση (προς το παρόν) με 21 στα MotoGP.

«Είμαι περήφανος για τη 700η της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» δήλωσε ο Takahiro Hachigo, Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor Co., Ltd και πρόσθεσε: «Αυτό το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε μέσω των αμέτρητων ανθρώπων που έχουν εργαστεί και εργάζονται για εμάς, και χάρη στην υποστήριξη των οπαδών μας. Είμαι βαθιά ευγνώμων προς όλους για τη συμβολή και την υποστήριξή τους. Ευχαριστώ πολύ».