ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Βαλένθια: Απορρίφθηκε το αίτημα του Rossi (video)

MotoGP Grand Prix Βαλένθια: Απορρίφθηκε το αίτημα του Rossi (video)

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, (CAS) απέρριψε το αίτημα του Valentino Rossi να ανασταλεί η εφαρμογή της ποινής των 3 πόντων στον αγώνα της Βαλένθια και θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα των MotoGP.

Ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον αναβάτη της Yamaha Movistar και διεκδικητή του τίτλου να μην ισχύσει άμεσα η ποινή μέχρι να συνεδριάσει εκ νέου το CAS και ο ίδιος να μην ξεκινήσει από την τελευταία θέση της εκκίνησης του Grand Prix MotoGP στη Βαλένθια. Όμως το CAS συνεδρίασε, στη Λωζάννη και στη Βαλένθια έγινε γνωστή η απόφασή να μην δεχθεί το αίτημα του Doctor για καθυστέρηση της ποινής.

Η προσφυγή του Valentino Rossi κατατέθηκε στο CAS στις 29 Οκτωβρίου και ήταν διπλή: αφενός ζήτησε την καθυστέρηση της ισχύς, αφετέρου τη μείωση ή την ακύρωσή της.

Ο Καθηγητής Ulrich Haas από τη Γερμανία εξέτασε την υπόθεση του Rossi την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και αφού άκουσε τους εκπροσώπους του Rossi και της FIM στη Λωζάννη, αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν οι βάσεις για να αποδεχθεί το αίτημα της καθυστέρησης. Έτσι η ποινή που επέβαλε η FIM θα πρέπει να εφαρμοστεί στον επόμενο και τελευταίο αγώνα του 2015 στην Ισπανία. Έτσι ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση στον τεευταίο αγώνα των MotoGP του 2015.

Σχετικές ειδήσεις