ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Βαλένθια: Ο Lorenzo στην pole position

MotoGP Grand Prix Βαλένθια: Ο Lorenzo στην pole position

Ο Jorge Lorenzo πέτυχε την πρώτη του pole position στη Βαλένθια κάνοντας και ρεκόρ γύρου. Ο αναβάτης της Movistar Yamaha θα ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα τουMotoGP έχοντας δίπλα του τους Marc Marquez και Dani Pedrosa. Ο Valentino Rossi είχε πτώση και πέτυχε τον 12ο χρόνο.

Ο Jorge Lorenzo ξεκινά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς του MotoGP 2015 στην Βαλένθια έχοντας το πάνω χέρι στη «μάχη» του τίτλου από τον αντίπαλο του και συναθλητή του Valentino Rossi. Ο X-Cute κέρδισε την πέμπτη pole position της σεζόν στην πίστα Comunitat Valenciana - Ricardo Tormo σε τέλειες συνθήκες με χρόνο 1'31.011. Όπως δήλωσε και ο ίδιος ήταν ο πιο σημαντικός γύρος της ζωής του Αυτή ήταν 61η pole position στην καριέρα του και η 35η στο MotoGP.

Ο Lorenzo πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο από τα τρία περάσματα του και έκανε στρατηγική δύο pit stop. Ο Ισπανός είναι εξαιρετικός στο να ξεκινά από την pole position και ελπίζει σε ένα καλό αγώνα. Στόχος του είναι φυσικά ο τίτλος αλλά και να πετύχει τέσσερις νίκες στους τέσσερις αγώνες στην Ισπανία για το 2015. Έτσι μετά τη νίκη του στη Χερέθ, τη Βαρκελώνη και την Aragon σειρά έχει η Βαλένθια.

Θυμίζουμε πως ο Rossi πρέπει να ξεκινήσει από την τελευταία θέση της εκκίνησης μετά την άρνηση του CAS να αρθεί η ποινή για τον αγώνα στη Βαλένθια. Βέβαια Doctor πέτυχε τον 12ο χρόνο μετά την πτώση, που είχε στη στροφή 8 ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη πτώση του Rossi στη σεζόν.

Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να πιάσει το ρυθμό του Lorenzo ήταν ο Marc Marquez (Repsol Honda). Ο Ισπανός οδήγησε την RC213V του στο απόλυτο όριο, αλλά ακόμη και αυτός δεν μπορούσε να πιάσει τον Lorenzo στο τέλος.

Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) κλείνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης με διαφορά + 0.505” από τον Lorenzo. Θυμίζουμε ότι ο Pedrosa έχει ένα πλεονέκτημα δύο βαθμών από τον Andrea Iannone (Ducati Team) στη μάχη για την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη στους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες. Ο Ισπανός έχει επίσης ένα εξαιρετικό ρεκόρ στη Βαλένθια έχοντας κερδίσει έξι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες κάτι το οποίο τον κάνει πρωταγωνιστή για τη νίκη.

Η ομάδα της Suzuki Ecstar με τον Aleix Espargaro θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του Espargaro από τις κατατακτήριες δοκιμές στο Assen. Από την πέμπτη θέση ξεκινά τον αγώνα ο Cal Crutchlow (LCR Honda) ενώ ο συμπατριώτης του Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) ξεκινά έκτος Ο Andrea Iannone (Ducati) ηγείται της τρίτης σειράς έχοντας δίπλα του τους Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) και Α. Dovizioso (Ducati).

Ο Αμερικανός Nicky Hayden ξεκινά 17ος αυτή είναι η τελευταία συμμετοχή του στα MotoGP πριν περάσει στο πρωτάθλημα WorldSBK το 2016. Ο Hayden μπήκε στο MotoGP Hall of Fame, την Παρασκευή στη Βαλένθια.

Σχετικές ειδήσεις