ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Valencia: Νικητής και πρωταθλητής ο Jorge Lorenzo (photos)

MotoGP Grand Prix Valencia: Νικητής και πρωταθλητής ο Jorge Lorenzo (photos)

Μπροστά σε 110.000 θεατές, ο Jorge Lorenzo, κατέκτησε τον πέμπτο Παγκόσμιο Τίτλο στην καριέρα του (στα 250 κ.εκ. το 2006 και το 2007, στα MotoGP το 2010, το 2012 και το 2015). Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για το 2015 η 40η στα MotoGP και η 61η στην καριέρα του. Το podium συμπλήρωσαν οι Marc Marquez και Dani Pedrosa.

Ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο ξεκινώντας από την pole position και τερματίζοντας πρώτος και έγινε ο τρίτος αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία που ανέτρεψε τα αποτελέσματα κέρδισε έναν αγώνα και τον τίτλο στην τελευταία διοργάνωση. Ο X-Cute πίεζε από την αρχή στο 100%, «γράφοντας» δύο φορές τον ταχύτερο γύρο αδιαφορώντας για τις συμβουλές της ομάδας να μειώσει το ρυθμό του.

Πίσω του τερμάτισε ο Marc Marquez (Repsol Honda), ο οποίος μαζί με τον Dani Pedrosa (τρίτος) προστάτευαν τον Lorenzo σε περίπτωση που ο Rossi έφτανε κοντά τους. Από τους δύο Ισπανούς της Repsol Honda ο Pedrosa προσπάθησε να περάσει. Μάλιστα έκανε και τον ταχύτερο γύρο αλλά τελικά έμεινε τρίτος.

Ο Valentino Rossi έκανε ίσως την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του και πριν κλείσει τον πρώτο γύρο κέρδισε 10 θέσεις. Σε κάθε πέρασμα το κοινό τον αποθέωνε . Επιλέγοντας τη μεσαία γόμα, ακολούθησε τη στρατηγική του και πολύ γρήγορα έφτασε στην τέταρτη θέση. Έχοντας χρησιμοποιήσει όλη του την ενέργεια και την πρόσφυση από το ελαστικό του έμεινε τέταρτος ελπίζοντας πως οι Marquez και Pedrosa θα περνούσαν δίνοντάς του με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο. Στον 27ο και 28ο γύρο (από τους 30) ο Dani Pedrosa έκανε καταπληκτικούς χρόνους, έχοντας κρατήσει το ελαστικό του για μία τελευταία επίθεση.


Έκανε το πέρασμα στον Marc Marquez, ο οποίος όμως είχε τις δυνάμεις να «απαντήσει» στον συναθλητή του. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Lorenzo, ο οποίος κατάφερε στο τέλος να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού.
Η τέταρτη θέση έφερε τον Doctor στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος MotoGP με μόλις 5 βαθμούς διαφορά αλλά το κοινό φώναζε ρυθμικά το όνομά του ακόμη και στην απονομή των επάθλων. Πίσω από τον Vale ο Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) έκανε πολύ καλό αγώνα και πήρε την πέμπτη θέση. Έτσι όχι μόνο ισοφάρισε την καλύτερή του φετινή επίδοση, αλλά κατάφερε να κλείσει τη σεζόν μπροστά από τον συναθλητή του Bradley Smith (έκτος).Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso στην έβδομη θέση.


Στη δεκάδα ήταν και οι Aleix Espargaro (Team Suzuki ECSTAR), Cal Crutchlow (LCR Honda)- επίσης καταπληκτικός αν και ξεκίνησε τελευταίος - και ο Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing Ducati).

Σχετικές ειδήσεις