ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Smart: Μία νέα έκδοση του ηλεκτρικού fortwo (photos)

Smart: Μία νέα έκδοση του ηλεκτρικού fortwo (photos)

Tώρα το smart electric drive ακόμα πιο προσιτό: σε συνεργασία με τον Προμηθευτή Ηλεκτρικού Ρεύματος ELPEDISON, δημιουργήθηκε το smart electric drive ELPEDISON.

Στόχος της Μercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε είναι να αποτελεί το πρότυπο για άλλες εταιρίες του κλάδου και να επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες ιδέες. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο κα με αφορμή την έλευση του smart electric drive στην ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε συμβάλλει καθημερινά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Η συνεργασία της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. με την ELPEDISON είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι δύο εταιρείες μοιράζονται το ίδιο όραμα και φιλοσοφία όσον αφορά το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε η ειδική έκδοση smart fortwo electric drive ELPEDISON με βασικό όφελος για τον πελάτη την περαιτέρω μείωση της τιμής του οχήματος.


Έτσι, το smart fortwo electric drive ELPEDISON καθιστά την αμιγώς ηλεκτροκίνητη οδήγηση ακόμα πιο προσιτή, ακόμα πιο συμφέρουσα στο ευρύ κοινό καθώς με τη σημαντική συμβολή της ELPEDISON μπορεί να αποκτηθεί από 18.500 ευρώ.


Επιπλέον, με το πρωτοποριακό πρόγραμμα smart 4U δίνεται η ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν το smart electric drive ELPEDISON με 249 ευρώ το μήνα και να απολαύσουν τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης διατηρώντας το πλεονέκτημα των πολλαπλών επιλογών στη λήξη της χρηματοδότησης.

Η οδήγηση του smart fortwo electric drive είναι διαφορετική από κάθε άποψη. Ο ηλεκτροκινητήρας του δεν τα καταφέρνει περίφημα μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην οδηγική απόλαυση. Αποδεικνύεται μάλιστα εντυπωσιακά δυναμικός για ένα τόσο μικρό όχημα ειδικά στις εκκινήσεις και τις προσπεράσεις. Ο λόγος: ο ισχύος 75 ίππων ηλεκτροκινητήρας αναπτύσσει την πλήρη ισχύ των 130 Nm από τις πολύ χαμηλές στροφές.


Το smart electric drive χρειάζεται μία και μόνο σχέση για όλες τις ταχύτητες οδήγησης επιτυγχάνοντας γρήγορες εκκινήσεις και άψογες επιταχύνσεις όπως 4,8 δευτερόλεπτα από 0 σε 60 km/h και 11,5 δευτερόλεπτα από 0 σε 100 km/h.


Τα πλεονεκτήματα του smart electric drive ELPEDISON είναι πολλά σε σύγκριση με ένα smart με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατ' αρχάς, προσφέρει μεγάλη οικονομία στη συντήρηση, αφού αποτελείται από λιγότερα εξαρτήματα με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στα έξοδα συντήρησης: χωρίς αλλαγές λαδιών, καθόλου φθορές σε μπουζί και καμία αντικατάσταση ιμάντα κίνησης.
Αποδεικνύεται ιδιαίτερα οικονομικό στην κατανάλωση ρεύματος.

Στα 100 km, το ηλεκτροκίνητο smart fortwo ELPEDISON καταναλώνει 15,1kWh, προσφέροντας στον ιδιοκτήτη σημαντική οικονομία καυσιμού το χρόνο. Επιπλέον είναι εξαιρετικά φιλικό ως προς το περιβάλλον, καθώς είναι αθόρυβο και εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Ο ηλεκτροκινητήρας εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό ενέργειας, αφού μετατρέπει πολύ μεγάλο ποσοστό της κατευθείαν σε ισχύ, ενώ είναι σε θέση να ανακτά ένα μέρος της καθώς λειτουγεί και σα γεννήτρια κατά το ρολάρισμα και την πέδηση. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπει ένα μέρος της πλεονάζουσας κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, με την οποία στη συνέχεια τροφοδοτεί την μπαταρία, αυξάνοντας έτσι τελικά την αυτονομία.

Με τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό του, το smart electric drive ELPEDISON παρέχει κορυφαία ασφάλεια. Σε αυτόν περιλαμβάνονται πλευρικοί αερόσακοι κεφαλής/θώρακα καθώς και το σύστημα ασφάλισης παιδικού καθίσματος ISOFIX. Επιπλέον, η μπαταρία είναι καλά προστατευμένη κάτω από το δάπεδο του οχήματος.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται, εκτός από την ασφάλεια, και η οδηγική άνεση αφού το χαμηλό κέντρο βάρους βελτιώνει επίσης την οδική συμπεριφορά και την ευστάθεια στις στροφές. Παράλληλα, η αθόρυβη λειτουργία, η ομοιόμορφη ανάπτυξη της ισχύος καθώς και η οδήγηση χωρίς αλλαγές ταχυτήτων συμβάλλουν σημαντικά στην οδική απόλαυση.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του smart fortwo electric drive ELPEDISON όμως είναι η αυτονομία του, η οποία διασφαλίζεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 17,6 kWh που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Deutschen ACCUmotive, μία κοινοπραξία της Daimler AG και της Evonik Industries AG για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων με μία αποδοτική και αξιόπιστη τεχνολογία μπαταριών. Σε σύγκριση με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, παραμένει λειτουργική σε ένα μεγάλο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών και διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης, επιτρέπει τη μερική φόρτιση ανά πάσα στιγμή, διότι η μπαταρία ιόντων λιθίου δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της μνήμης και, συνεπώς, δε χάνει την αυτονομία της. Έτσι, η μπαταρία του smart ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου για καθημερινή χρήση.
Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τις συνθήκες κυκλοφορίας και τα ενεργά κυκλώματα κατανάλωσης, όπως θέρμανση και κλιματισμός, η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 145 χλμ. Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης του λαμβάνει αρκετή ενέργεια για τις καθημερινές του ανάγκες εντός πόλης.

  • To smart 4U αφορά ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες πελάτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής εναλλακτικά σε 36/48 ή 60 ισόποσες δόσεις + 1 τελευταία μεγάλη δόση (Balloon) η οποία ισοδυναμεί με την υπολειμματική αξία του οχήματος στο τέλος της χρηματοδότησης. Με την αποπληρωμή και της τελευταίας ισόποσης δόσης ο πελάτης έχει τις εξής εναλλακτικές επιλογές:
  • Εξόφληση της τελευταίας μεγάλης δόσης και απόκτηση της κυριότητας του οχήματος
  • Αναχρηματοδότηση της τελευταίας μεγάλης δόσης (Balloon) με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Τράπεζα κατά την περίοδο αυτή
  • Επιστροφή του οχήματος στο Διανομέα βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων επαναγοράς
  • Χρηματοδότηση "smart 4U", smart electric drive ELPEDISON, με βασική τιμή 18.500€, Προκαταβολή €7.024, 36 δόσεις από €249, 37η δόση €7.350, Σ.Ε.Π.Π.Ε. 10,74% υπολογιζόμενο για χρηματοδοτούμενο ποσό 13.301€, με προστασία δανείου και διαχειριστικά έξοδα, σταθερό επιτόκιο 8,9% πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75, Συνολικό πληρωτέο ποσό €23.582.
  • Το ποσό της δόσης έχει στρογγυλοποιηθεί στην πλησιέστερη ακέραια τιμή. Στη μηνιαία δόση συμπεριλαμβάνονται το συμβόλαιο συντήρησης Excellent για 3 χρόνια ή 45.000χλμ που παρέχει επέκταση εγγύησης 1 έτος με αντικατάσταση μπαταρίας και 3 χρόνια full service με όλες τις εργασίες συντήρησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και αλλαγές αναλωσίμων λόγω φθοράς, συνολικής αξίας 1.570€, οι οποίες προστίθενται στην αξία οχήματος.

Σχετικές ειδήσεις