ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στον αέρα η Formula 1

Στον αέρα η Formula 1
Ο αρχηγός της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστον βρίσκεται σε σύγχυση για το αν πρέπει να αναβάλει την εκκίνηση...

Ο αρχηγός της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστον βρίσκεται σε σύγχυση για το αν πρέπει να αναβάλει την εκκίνηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν.

«Θα ξεκινήσει ή όχι η Formula 1 τον επόμενο μήνα;» Την ερώτηση αυτή δέχεται ο Μπέρνι Έκλεστον από χθες τη νύχτα στο e mail και το κινητό του τηλέφωνο. Αιτία τα πρόσφατα επεισόδια με (χιλιάδες) αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία, οι οποίες ως τώρα έχουν τρεις νεκρούς.

Οι τιμ μάνατζερς ρωτούν ο ισχυρός άντρας της F1 δεν απαντά. Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος της ένωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπαχρέιν έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας: «το γκραν πρι δεν θα είναι ειρηνικό». Ο Έκλεστον δήλωσε χθες στην Ντέιλι Τέλεγκραφ: «Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί και εγώ μαθαίνω από τα Μ.Μ.Ε. την κατάσταση. Προσπαθώ να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Πρίγκιπα Σαλμάν Ίμπν Χαμάντ Ίμπν Ίσα Αλ Καλίφα, αλλά δεν είναι δυνατόν να μου δώσει μία σαφή απάντηση. Ο κίνδυνος για εμάς είναι ορατός. Βλέπετε αν κάποιος θέλει δημοσιότητα, κάνει μία ενέργεια στην εκκίνηση του αγώνα και τον βλέπει όλος ο κόσμος».

Πάντως η πρόβα τζενεράλε για το γκραν πρι του Μπαχρέιν θα γίνει με τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος GP2 αυτό το Σαββατοκύριακο, λίγο πριν τις τελευταίες δοκιμές για την έναρξη της Formula 1.