ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Fiesta: Συναρπαστική Οικογένεια

Ford Fiesta: Συναρπαστική Οικογένεια

Τριανταέξι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Ford Fiesta, και το «μικρό» της Ford παραμείνει στην κορυφή της κατηγορίας του έχοντας πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως ενώ αναδείχτηκε No.1 σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Μοντέλο ορόσημο στους τομείς του design, της τεχνολογίας, της υψηλής απόδοσης και της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, το Ford Fiesta μαγνητίζει τα βλέμματα και μετατρέπει κάθε σας διαδρομή σε μια απολαυστική και χαλαρωτική εμπειρία.

Εμφάνιση

Στη δυναμική και βραβευμένη εξωτερική σχεδίαση οφείλει το Ford Fiesta μέρος της επιτυχίας του. Στο δυναμικό του στυλ κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα με τις στάνταρ χρωμιωμένες διακοσμητικές μπάρες, οι νέοι προβολείς με στάνταρ φώτα ημέρας (LED από την έκδοση Sport) και το εντυπωσιακής σχεδίασης καπό. Στο πίσω μέρος, οι νέοι προβολείς δημιουργούν ένα οπτικό αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό των φώτων LED.

Επιδόσεις & Οικονομία

Το Ford Fiesta διατίθεται με νέους αποδοτικότερους πετρελαιοκινητήρες 1.5lt απόδοσης 75 και 95PS, με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και κατανάλωση μόλις 3.2lt/ 100km. Οι κινητήρες αυτοί καλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro6. Οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες στην βασική εξοπλιστικά έκδοση (Trend) με την επιλογή των 95 PS να διατίθεται επιπλέον στις εκδόσεις Titanium & Econetic.

Σε ότι αφορά του πετρελαιοκινητήρες- το Ford Fiesta κινεί ο πολυβραβευμένος 1.0lt EcoBoost με μεγίστη απόδοση 140PS και μέση κατανάλωση καύσιμου 4.3lt/100km ( 1.0lt EcoBoost με 100&125PS & εκπομπές CO2 μόλις 99gr/Km).

Ford Fiesta Black & White Εdition: Η Ισχύς εν τη Ενώσει

Η Ford προωθεί τη διχρωμία και «κατεβάζει» μία νέα έκδοση στη γκάμα του Fiesta. Πρόκειται για την έκδοση Black & White Εdition. Η έκδοση διατίθεται τόσο σε 3θυρο, όσο και σε 5θυρο αμάξωμα ενώ συνδυάζεται με τον κινητήρα 1.0L EcoBoost 100 PS με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5L (95 PS). Η έκδοση Black & White είναι βασισμένη στην έκδοση Trend και στο στάνταρ εξοπλισμό συναντάμε Λευκές ή Μαύρες λεπτομέρειες.

Ford Fiesta Red &Black Edition: Ο «Απόλυτος» 1.0lt EcoBoost

Αναζητώντας το απόλυτο σε επίπεδο οδηγικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, το Ford Fiesta διατίθεται στις μοναδικές εκδόσεις RED & BLACK – οι οποίες κινούνται με την πλέον δυνατή έκδοση του 1.0lt EcoBoost με απόδοση 140PS. Κοινός παρονομαστής για τα νέα Ford Fiesta Red και Black, εκτός από τον πουσαρισμένο στους 140 ίππους 1000αρη EcoBoost είναι η ιδιαίτερη σχεδιαστική τους φιλοσοφία με την οροφή, το περίγραμμα της μάσκας και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών να είναι σε κάθε έκδοση βαμμένα στο αντίθετο χρώμα. Αλλαγές υπάρχουν ακόμη στη σχεδίαση των μπροστινών και πίσω προφυλακτήρων, στην τοποθέτηση μιας πιο επιθετικής αεροτομής στην κορυφή της πίσω πόρτας, στα τονισμένα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς και στις εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος. Στο εσωτερικό ευδιάκριτες είναι οι σπορτιφ πινελιές στο τιμόνι με επένδυση μαύρο δέρματος στα καθίσματα καθώς και στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων.


Ford Fiesta ST: Σχεδιασμένο για το δρόμο, κατασκευασμένο για την πίστα

Στην κορυφή της γκάμας του «μικρού» της αγοράς, βρίσκεται η συναρπαστική έκδοση ST η οποία ενσαρκώνει με ιδανικό τρόπο την φιλοσοφία της Ford στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.
Εδώ οι αριθμοί έχουν τον πρώτο λόγο: 1.6lt EcoBoost με 182 PS και 240 Nm που εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100km/h σε 6.9’’ και τελική ταχύτητα 220K/h.

Σχετικές ειδήσεις