ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Bentley αξίζει χρυσάφι

Αυτή η Bentley αξίζει χρυσάφι

Στην κυριολεξία μιας και στη Batur των περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να έχει ότι θελήσει.

Στους ελληνικούς δρόμους τα ακριβά σπορ και πολυτελή αυτοκίνητα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Ακόμη πιο σπάνιο είναι να συναντήσεις μία Bentley που κοστίζει όσο ένα τεσσάρι στα Βριλήσσια. Η βρετανική μάρκα όμως δεν είναι γνωστή μόνο για τα hyper-premium αυτοκίνητά της αλλά και για την ικανοποίηση των απαιτήσεων που έχουν οι πελάτες της.

Κάπως έτσι προέκυψε η Batur, μία πολύ εξεζητημένη Bentley που θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 μονάδες αποτελώντας την επιτομή της χλιδής και της πολυτέλειας. Αποκορύφωμα αποτελεί το 3D εκτυπωμένο χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα που είναι επιχρυσωμένο με 210 γραμμάρια από το πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός που ντύνει τον πιεζο- περιστροφικό διακόπτη για την εκκίνηση του κινητήρα και την επιλογή των οδηγικών προφίλ προέρχεται από ανακυκλωμένα κοσμήματα. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιείται μία νέα μέθοδος τήξης με λέιζερ και στη συνέχεια με την μέθοδο της εκτύπωσης διαμορφώνεται το τελικό σχήμα δημιουργώντας μία διάχυτη αίσθηση πολυτέλειας στην καμπίνα.

Τέλος, να πούμε πως η Bentley έχει ήδη πουλήσει όλες τις Batur. Κάθε μία εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο W12 6.000 κυβικών που αποδίδει 740 ίππους. Πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση του συγκεκριμένου κινητήρα που χρειάστηκε πάνω από 100 εβδομάδες δοκιμών για να εξελιχθεί.