ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Peugeot 208 - Με στόχο την πρωτιά στη κατηγορία του

Νέο Peugeot 208 - Με στόχο την πρωτιά στη κατηγορία του

Το νέο Peugeot 208 θέτει νέα δεδομένα καθώς φιλοδοξεί να κατακτήσει την πρωτιά στην κατηγορία του και να συνεχίσει την παράδοση της εταιρίας που έχει σε αυτή την κατηγορία.

Ξεκινώντας με βάρος 975 κιλών, το Peugeot κατάφερε να να ζυγίζει από 110 έως 173 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Έτσι, η εταιρία κατάφερε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο ευέλικτο στην καθημερινή πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο το Peugeot 208 συνδυάζει την άνετη οδήγηση με την ευελιξία.

Με μεταξόνιο ίδιο με του 207, η σχεδίαση του Peugeot 208 προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερο χώρο στους επιβάτες όπως και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (311lt).

Οι διαστάσεις του Peugeot 208 επιτρέπουν την βέλτιστη αξιοποίηση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου. Με αεροδυναμικό συντελεστή CdA 0.61 (Cd 0.29), το 208 τοποθετείται ανάμεσα στα καλύτερα της κατηγορίας και ευνοεί τη χαμηλή κατανάλωση καύσιμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2.

Το νέο Peugeot 208 εισάγει τους νέους σχεδιαστικούς κώδικες της Peugeot. Νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, μικρότερη εισαγωγή αέρα εμπρός, νέα πίσω φώτα και φώτα ημέρας LED, είναι μερικά από τα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας του 208. Διαφορές εντοπίζονται στις 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, καθιστώντας τα δύο αμαξώματα, δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Το 208 προσφέρει μια νέα θέση οδήγησης. Το ταμπλό με τα βασικά όργανα ανυψώθηκε, το τιμόνι κατέβηκε και αντικαταστάθηκε με ένα μικρής διαμέτρου. Έτσι, ο οδηγός βλέπει τα όργανα πάνω από τη στεφάνη του τιμονιού και το σύνολο να λειτουργεί σαν ένα Head Up Display.

Από το 2ο επίπεδο εξοπλισμού της γκάμας, μία μεγάλη οθόνη αφής 7" με ειδικά σχεδιασμένα γραφικά (ανάλυση 800 x 480) και έξυπνη λειτουργία. Επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες: ραδιόφωνο, κιτ ανοικτής ακρόασης Bluetooth, αναπαραγωγή μουσικών κομματιών από USB, σύστημα πλοήγησης (στον προαιρετικό εξοπλισμό). Η οθόνη είναι τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα για εύκολη πρόσβαση, στο επίπεδο του ματιού, για μέγιστη ασφάλεια και άνεση.

Νέα γενιά 3-κύλινδρων κινητήρων

Οι νέοι 3-κύλινδροι κινητήρες παρουσιάζονται για πρώτη φορά με το 208 και έχουν την κωδική ονομασία ΕΒ. Είναι σχεδίασης και παραγωγής Peugeot, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καύσιμου. Με κυβισμό 1.000 και 1.200 κυβικά εκατοστά, αναπτύσσουν 68 και 82 ίππους αντίστοιχα.

Οικολογική συνείδηση

Με χρήση 25% "πράσινων υλικών" το Peugeot 208 δείχνει την οικολογική του συμπεριφορ?. Έχει έναν πλήρως ανακυκλώσιμο πίσω προφυλακτήρα, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Από «πράσινα» υλικά απαρτίζονται πολλά εξαρτήματα μέσα στο αυτοκίνητο.

Το Peugeot 208 διατίθεται σε 3 εκδόσεις: Access, Active και Allure, προσφέροντας στους υποψήφιους πελάτες μεγάλο εύρος επιλογών, σε συνδυασμό με τους διαθέσιμους κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, μηχανικά ή αυτόματα.

Από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού, δηλαδή το Access, το 208 προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό: ABS, ESP, 6 αερόσακους, ρυθμιστή και περιοριστή ταχύτητας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, υπολογιστή ταξιδιού, κλιματισμό, ράδιο CD και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.