ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το απίστευτο Suzuki Jimny μπορεί να κάνει τα πάντα!

Αυτό το απίστευτο Suzuki Jimny μπορεί να κάνει τα πάντα!

Η Maxtrax, μία εταιρεία από την Αυστραλία που είναι γνωστή για τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση εκτός δρόμου οχημάτων, δημιούργησε το απόλυτο Jimny!

Του Γιάννη Σκουφή

Στις αρχές του 2023, η Maxtrax συνεργάστηκε με διάφορα μεγάλα ονόματα από το χώρο των εξαρτημάτων και αξεσουάρ για 4x4 για να ολοκληρώσει το ένα και μοναδικό «Toyzuki 39.5».

Η ιδέα πίσω από την όλη ονομασία είναι να προκύψει ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο που να έχει τις τεράστιες δυνατότητες του θρυλικού Toyota Land Cruiser J79, αλλά να κοστίζει πολύ λιγότερο. Έτσι, γεννήθηκε το πρότζεκτ Toyzuki, με το «39.5» να αντιπροσωπεύει το μισό της ονομασίας του Cruiser 79.

Την αρχή έκανε η εταιρεία Australian Expedition Vehicles, ειδικευμένη στις μετατροπές pickup, η οποία ανέλαβε την τροποποίηση ενός βασικού Jimny. Συγκεκριμένα, αφαίρεσε το πίσω μισό του αμαξώματος και στη συνέχεια, το πίσω τμήμα συγκολλήθηκε και πάλι πίσω από τα εμπρός καθίσματα, δημιουργώντας ένα pickup με μονή καμπίνα.

Πάνω από 30 προμηθευτές αξεσουάρ συμμετείχαν, ενσωματώνοντας στο Jimny όλα όσα χρειάζονται για περιπέτειες στην Αυστραλία.

Έτσι, μεταξύ άλλων υπάρχουν μεταλλικές ποδιές κάτω από το αμάξωμα, εμπρός και πλευρικές μπάρες προστασίας, πρόσθετοι προβολείς μπροστά και στην οροφή, ένα σνόρκελ για καθαρό αέρα και μία σχάρα οροφής

Κατά τα άλλα Ξεχωρίζει το ρυθμιζόμενο καθ' ύψος σύστημα πνευματικής ανάρτησης της Airbag Man σε συνδυασμό με εξειδικευμένα αμορτισέρ της Jmacx.

Μετά από μια περιοδεία σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις στην Αυστραλία, το Toyzuki κληρώθηκε τελικά σε μια διαδικτυακή εκδήλωση και παραδόθηκε στον τυχερό νικητή αυτό το μήνα.

Ο νικητής όχι μόνο χαίρεται το εντυπωσιακό όχημα, που εκτιμάται από την Maxtrax περίπου στις 72.000 ευρώ, αλλά λαμβάνει επίσης μια ετήσια προμήθεια μπύρας για τον ίδιο και τους φίλους του, μιας και μια αυστραλιανή ζυθοποιία του προσφέρει δύο κιβώτια κάθε δύο εβδομάδες.