ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

AJ Foyt: Στο νοσοκομείο για τριπλό bypass

AJ Foyt: Στο νοσοκομείο για τριπλό bypass

Στο νοσοκομείο Baylor, του St. Luke,νοσηλεύεται ο 79χρονος AJ Foyt με προβλήματα στην καρδιά. Ο τέσσερις φορές νικητής του αγώνα στην Ινδιανάπολη υποβλήθηκε σε επέμβαση τριπλού bypass.

Έχει κερδίσει τέσσερις φορές των αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (έναν από τους δυσκολότερους και επικίνδυνους αγώνες) έχει επιβιώσει επίθεσης από μέλισσες δολοφόνους το 2005 και από ατύχημα μετά από ανατροπή με χωματουργικό μηχάνημα. Το τελευταίο τον άφησε παγιδευμένο μέσα σε λίμνη (για δύο ώρες) στο ράντσο του το 2007.

Τελευταία απειλή για τη ζωή του το μπλοκάρισμα της στεφανιαίας αρτηρίας για την οποία εγχειρίστηκε με τριπλό bypass στο νοσοκομείο Baylor την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

Ο 79χρονος Foyt εισήχθη στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα με έντονους πόνους στο στήθος. Παρά το ότι τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεν εξετάσεις ήταν ασαφή, αργότερα αποκαλύφθηκε μπλοκάρισμα σε αρτηρίες και η επέμβαση έγινε άμεσα. Ο θρύλος των αγώνων αυτοκινήτου θα πάρει εξιτήριο την επόμενη εβδομάδα.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον Foyt, ο οποίος είχε μια σειρά από... περάσματα σε διάφορα νοσοκομεία του Χιούστον τα τελευταία χρόνια. Βέβαια τα περισσότερα αφορούσαν διορθωτικές εγχειρήσεις από το ατύχημα που είχε το 1990 στον αγώνα του Road America.
Πάντως το πιο τρομακτικό περιστατικό που έχει ζήσει είναι, όπως λέει, η επίθεση από τις μέλισσες δολοφόνους. Το περιστατικό έγινε το 2005, στο ράντσο του έξω από το Χιούστον, όταν ο Foyt ξέθαψε μία αποικία από 200 Αφρικάνικες μέλισσες δολοφόνους.

Μάλιστα την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα γεωργίας του Texas A & M University όπου κλήθηκε να εξοντώσει τις μέλισσες δολοφόνους οι οποίες ήταν πάνω από 60.000 σε ολόκληρο το κτήμα. Περισσότερα από 161 κεντριά έβγαλαν από το πρόσωπο και τα χείλη του Foyt, χωρίς να υπολογίζονται τα τσιμπήματα μέλισσας στο μπράτσο του. Μάλιστα τότε αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο, αφού οι νοσοκόμοι του μία έδωσαν μία γερή δόση Dramamine για τους πόνους.

Ο Foyt, ο οποίος λατρεύει το φαγητό (φυσικά) απεχθάνεται την υγιεινή διατροφή (σύμφωνα με δηλώσεις του). Το αγαπημένο του ορεκτικό είναι κύβοι βουτύρου με αλάτι και πιπέρι.

Σχετικές ειδήσεις