ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda: Η ιστορία μίας αγγελίας

Honda: Η ιστορία μίας αγγελίας

Το αγαπημένο... σπορ αρκετών φίλων του αυτοκινήτου είναι να κοιτάζουν τις αγγελίες μεταχειρησμένων οχημάτων. Μην με ρωτήσετε γιατί, δεν το ξέρω (πάντως οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουμε). Είναι ίσως ο ίδιος λόγος που κάποιοι επισκεπτόμαστε sites όπως το FHM, GQ, το Playboy ή το The Bachelor Guy. Μέσα σε μία από τις περιηγήσεις μας «πέσαμε» πάνω σε αυτό το Restomod Honda Civic.

Σας εξηγούμε πως η λέξη Restomod προέρχεται από τις λέξεις Restoration (αναπαλαίωση) και Modification (μετατροπή). Επειδή το κείμενο της αγγελίας είναι στα Ολλανδικά και τα διαδικτιακά sites μετάφρασης δεν την έκαναν πολύ διαφωτιστική ανατρέξαμε (βλέποντας τις φωτογραφίες) στο site του περιοδικού Honda Tuning, όπου ανακαλύψαμε τις φωτογραφίες και ότι:

  • Πρόκειται για ένα Honda Civic του 1979 με τα αξεσουάρ (εσωτερικό ζάντες και ... καθρέφτες) της έκδοσης RS.
  • Η δημιουργία του, έγινε στην Αμερική και διήρκεσε 6 χρόνια. Το εξωτερικό έχει παραμείνει χωρίς μετατροπές με εξαίρεση τις 15άρες ζάντες ελαφρού κράματος (ίδιο σχήμα με αυτές της βασικής έκδοσης αλλά με άλλη διάμετρο) και τις χαμηλώτερες αναρτήσεις. Το ίδο ισχύει και για το εσωτερικό.
  • Κάτω από το καπό, έχει τοποθετηθεί ο κινητήρας του Acura RSX Type-S (κάτι σαν το ευρωπαϊκό Type R) που χάρη στις αναβαθμίσεις, την τετραπετάλουδη εισαγωγή και τον νέο εγκέφαλο , αποδίδει 260 ίππους. Ο κινητήρας, συνδυάζεται με το 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο του RSX ενώ αναβαθμίστηκαν οι αναρτήσεις και τα φρένα.

Με βάρος 850 κιλά το Civc θα κάνει πολλά sport αυτοκίνητα να... κρύβονται. Επιπλέον το αυτοκίνητο έχει εισαχθεί στην Ολλανδία και πωλείται στα 15.900 ευρώ τιμή που είναι πολύ χαμηλή για τη δουλειά που έχει γίνει.

Σχετικές ειδήσεις