ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Χειμερινές δοκιμές Βαρκελώνη: Σοβαρό ατύχημα για τον Alonso (Photos)

F1 Χειμερινές δοκιμές Βαρκελώνη: Σοβαρό ατύχημα για τον Alonso (Photos)

Η McLaren επιβεβαίωσε, πως ο Fernando Alonso έχει διάσειση κατά τη διάρκεια του ατυχήματος στην τελευταία ημέρα των δοκιμών προετοιμασίας στη Βαρκελώνη. Δεν διατρέχει κίνδυνο και μένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Οδηγώντας την McLaren Honda ο Fernando Alonso, βγήκε από την πίστα στην στροφή 3 και χτύπησε, έχοντας μεγάλη ταχύτητα, πάνω στον εσωτερικό τοίχο. Η δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου φαίνεται να έχει τις μεγαλύτερες ζημιές ενώ η McLaren σταμάτησε την προσπάθεια.

Αμέσως ο Alonso μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, στο ιατρικό κέντρο της πίστας, είχε τις αισθήσεις του και ήταν σε θέση να μιλήσει με την ιατρική ομάδα. Λόγω της σφοδρότητας του ατυχήματος (οι μηχανικοί υποστηρίζουν πως οι δυνάμεις κατά την πρόσκρουση πλησίαζαν τα 30g) οι γιατροί αποφάσισαν να τον μεταφέρουν αεροπορικώς σε κεντρικό νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Εκεί υποβλήθηκε σε αξονική και η μαγνητική τομογραφία οι οποίες δεν έδειξαν περαιτέρω τραυματισμούς. Ο Ισπανός θα μείνει στο νοσοκομείο ένα βράδυ προληπτικά.

Υπήρξαν κάποια έντονα σχόλια για την αιτία και τη σοβαρότητα του ατυχήματος και κατά πόσο ευθύνεται η ομάδα αλλά ο διευθυντής της McLaren Racing Eric Boullier επέμεινε ότι δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο.


« Το ατύχημα του Fernando ήταν απλά ένα από εκείνα, που συμβαίνουν σε δοκιμές», είπε και πρόσθεσε: «Ευτυχώς, είναι εντάξει, όμως πρέπει μια ολονύκτια παραμονή στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους Αυτή είναι η συνήθης πρακτική μετά από μια διάσειση. Αναπόφευκτα, ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης έχουν υπερβάλει τη σοβαρότητα του συμβάντος. Ήταν απλά ένα ατύχημα».


Η ομάδα είχε προγραμματίσει να βάλει τον Jenson Button στην πίστα, αλλά ο χρόνος που χρειαζόταν για τον έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων και τους συστήματος ανάκτησης ενέργειας της μονάδας του δεύτερου αυτοκινήτου δεν το επέτρεψε.Έτσι η McLaren έχει μόλις τέσσερις ημέρες δοκιμών για να διορθώσει τα προβλήματα του αυτοκινήτου πριν από το Αυστραλιανό Grand Prix σε τρεις εβδομάδες.

«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για όλη την ομάδα, αλλά θα επιστρέψουμε δυνατοί στις τελευταίες δοκιμές» δήλωσε ο Eric Boullier.

Σχετικές ειδήσεις