Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Paramount Marauder είναι ένα θωρακισμένο θηρίο

Newsbomb

Το αφρικανικής προέλευσης Mark 2 μπορεί να μεταφέρει έως εννέα άτομα και να κινηθεί σχεδόν σε κάθε έδαφος.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο όμιλος της Paramount έχει έδρα τη Νότιο Αφρική και εξειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων για στρατιωτική χρήση ή επιχειρήσεις διάσωσης. Όσον αφορά στο Mark 2 έχει να παινεύεται πως έχει δημιουργήσει ένα θωρακισμένο όχημα που δεν μπορεί να το σταματήσει κανένα φυσικό εμπόδιο.

Από πλευράς εμφάνισης το Marauder είναι μεγάλο, με έντονες γωνίες και boxy στιλ. Τα παράθυρα είναι όσο χρειάζεται μεγάλα ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο οι επιβαίνοντες ενώ θα ήταν περιττό να πούμε πως τα κρύσταλλα είναι αλεξίσφαιρα. Ακόμη και τα καθίσματα στο εσωτερικό παρέχουν αντιβαλλιστική προστασία. Πέρα από τους οδηγό- συνοδηγό υπάρχουν θέσεις για έως εννέα άτομα.

Τα ενισχυμένα ελάσματα του αμαξώματος και οι σχετικές προστατευτικές βελτιώσεις στο Mark 2 διασφαλίζουν την αντοχή και προστασία του κάτω μέρους του από εκρηκτική ύλη TNT 8 κιλών. Τα πλαϊνά αντέχουν σε ριπές και βλήματα διαμετρήματος 7,62x51 χλστ. και είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του NATO.

Κάτω από το καπό του Marauder Mark 2 υπάρχει ένας εξακύλινδρος turbo diesel για τον οποίο δεν ανακοινώνεται η ισχύς ή η προέλευση του. Πάντως, μπορεί να επιταχύνει το στρατιωτικό όχημα των 4,5 τόνων έως και τα 110 χλμ./ώρα με τη μέγιστη αυτονομία του να φτάνει τα 700 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, το απόβαρο θεωρείται μικρό ώστε να είναι εφικτή η εναέρια μεταφορά του ακόμη και από ένα ελικόπτερο Chinook.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Paramount συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Γκαμπόν, της Γκάνας, της Νιγηρίας κ.α. οι οποίες φυσικά και ενδιαφέρονται για το Marauder Mark 2.