FUN TIME

Έξυπνα tips για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας!

Έξυπνα tips για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας!

Κεριά, αρωματικά sticks, σπρέι, πουγκάγκια με mix αποξηραμένων λουλουδιών και βοτάνων... τι είναι αυτό που μας κάνει να ψάχνουμε την ιδανική ευωδιά για το χώρο μας;

«Το άρωμα είναι ένα αξεσουάρ» εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η διάσημη αρωματοποιός, Rayda Vega.

Δίνει βάθος και χαρακτήρα σε έναν χώρο και ταυτόχρονα σας δίνει τη δυνατότητα να χαρίσετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας μια διαφορετική αίσθηση.

Κερί ή αρωματικά sticks; «Είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα από τα δύο. Τα sticks, τα βουτάς στο αρωματικό υγρό και τα ξεχνάς, και εκείνα «ντύνουν» non stop τον χώρο με την ευωδιά που επιλέξατε. Τα κεριά είναι καλύτερα για ένα πιο prive event, ένα dinner ή ένα απολαυστικό μπάνιο, γιατί όχι μόνο δίνουν το άρωμά τους στο χώρο αλλά το φως τους δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.»

Πώς επιλέγεις την κατάλληλη ευωδιά για τον κάθε χώρο; «Σκεφτείτε την σαν τη μουσική. Στο σαλόνι, θέλεις συνήθως μια απαλή μουσική. Οπότε ένα ελαφρύ, λουλουδάτο άρωμα είναι ιδανικό. Σε ένα πάρτι όμως, όπου η μουσική έχει ένταση και vibes, θέλεις ένα άρωμα πιο έντονο, που ανεβάζει τη διάθεση, πχ με εσπεριδοειδή ή εξωτικά φρούτα. Στην κουζίνα, πάλι, ταιριάζει κάτι πιο gourmet, όπως το μήλο, το αχλάδι ή το θυμάρι- πάντως όχι λουλουδάτες ευωδιές ενώ στο μπάνιο θέλεις μια «τραγανή», καθαρή μυρωδιά όπως του γκρέιπφρουτ ή του cotton."

Στην κρεβατοκάμαρα τι να επιλέξω; "Το πορτοκάλι και η λεβάντα είναι χαλαρωτικά. Μπορείτε να βάλετε φρέσκια λεβάντα σε ένα διακοσμητικό πιατάκι, και αυτή αρκεί για να αγκαλιάσει το δωμάτιο με την ευωδιά της. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο αισθησιακό, δοκιμάστε τη βανίλια, το musk ή το κεχριμπάρι".

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όταν επιλέγουμε ένα αρωματικό χώρου; «Ότι επιλέγετε μια και μόνο ευωδιά, για παράδειγμα γιασεμί ή μόνο γαρδένια. Αν δεν είναι ένα πολύ σοφιστικέ, καλοδουλεμένο άρωμα, συνήθως είναι βαρύ, δεν εξελίσσεται όμορφα και τραβάει την προσοχή περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Προτιμήστε blends από διαφορετικές νότες, που δεν βάζει τις αισθήσεις σε κατάσταση συναγερμού αλλά τις ηρεμεί και τις ταξιδεύει."