FUN TIME

Φτιάξτο μόνη σου: Φυσική συνταγή που εξαφανίζει τα λίπη του

Φτιάξτο μόνη σου: Φυσική συνταγή που εξαφανίζει τα λίπη του

Αν έχετε να αντιμετωπίσετε καμμένα λίπη στον φούρνο σας, δεν έχετε παρά να σηκώσετε τα μανίκια, να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε το φυσικό καθαριστικό που σας προτείνουμε.

Γίνεται γρήγορα και είναι τόσο αποτελεσματικό που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Θα χρειαστείτε

¼ φλιτζανιού υγρό σαπούνι πιάτων
½ φλιτζ. μαγειρική σόδα
¼ φλιτζ. υπεροξείδιο του υδρογόνου (θα το βρείτε σε κάποια φαρμακεία)
Ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. Γλυκού ξύδι

Η διαδικασία:

Ξεκινήστε περνώντας τον φούρνο σας με ένα σφουγγάρι που θα έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό με σαπούνι και φροντίστε να ξεπλένετε συχνά το σφουγγάρι για να απομακρύνονται τα λίπη.

Στη συνέχεια, αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπωλ μέχρι να γίνουν μια παχιά «πάστα». Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό «scrub" που μαζί με το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το υγρό σαπούνι και το ξύδι απομακρύνουν τα κατάλοιπα ενώ το λεμόνι βάζει στο μείγμα τη φρεσκάδα του.
Αφαιρέστε τις σχάρες και απλώστε το καθαριστικό που ετοιμάσατε με ένα καθαρό σφουγγάρι ή με χαρτί κουζίνας, σε όλο το εσωτερικό του φούρνου και στην πόρτα του. Θα δείτε πως... πιάνει αμέσως δουλειά αλλά μην το τρίψετε. Κλείστε την πορτα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

Στη συνέχεια, έχοντας κοντά σας μια λεκανίτσα με ζεστό νερό και σαπούνι, βρέξτε ένα καθαρό σφουγγάρι και αφαιρέστε το καθαριστικό, τρίβοντας ελαφρά όπου χρειάζεται.

Αν ο φούρνος σας έχει αυτόματο σύστημα καθαρισμού, ενεργοποιήστε το για να ολοκληρώστε τη διαδικασία. Αν δεν διαθέτει αυτόματο σύστημα καθαρισμού, θα πρέπει απλά να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί και λεπτομερείς στον καθαρισμό του με το σφουγγάρι ώστε να μην μείνει ίχνος από το καθαριστικό που χρησιμοποιήσατε. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Πηγή: queen.gr

Σχετικές ειδήσεις