FUN TIME

Φτιάξε τη δική σου πανακότα

Φτιάξε τη δική σου πανακότα

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα» και είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα (και όχι μόνο!).

Τι θα χρειαστούμε:

3 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 στικ βανίλιας ανοιγμένο
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
1 κούπα γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι φράουλας, σοκολάτας, ή κερασιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο κρύο γάλα τη σκόνη της ζελατίνης και την αφήνουμε να μαλακώσει περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το γάλα με τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και να απορροφηθεί τελείως από το γάλα. Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να πάρει βράση.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας ή το στικ της βανίλιας μαζί με το αλάτι στο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να απορροφηθούν από το μείγμα. Δουλεύουμε πάντοτε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας το μείγμα μας να κάψει μεν αλλά να μη βράσει δε. Σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει στικ βανίλιας, το αφαιρούμε από το μείγμα.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε το μείγμα στα ποτηράκια της πανακότας, το αφήνουμε πάνω σε ένα τραπέζι και σε θερμοκρασία δωματίου, για να «ηρεμήσει». Μετά, το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 6 ώρες. Τέλος, αφού βγάλουμε τα ποτηράκια της πανακότας από το ψυγείο, γαρνίρουμε με το σιρόπι της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Σχετικές ειδήσεις