FUN TIME

Go Greek for a Week (Μάθε μπαλίτσα Αγγλάκο μου)…

Go Greek for a Week (Μάθε μπαλίτσα Αγγλάκο μου)…

Του Νίκου Καλαμπάκα

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011,12.30

Το Λονδίνο κλαίει και αναρωτιέται: "What the F*** mate"?

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γίνεται αντικείμενο συζήτησης στην πόλη ένα ολόκληρο βράδυ. Οι Άγγλοι, πίνοντας μπύρες, έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους και στήνουν πηγαδάκια στις pub.

-Who the f*** is Georgiadis?, αναρωτήθηκαν πολλοί. Άλλοι το είχαν ρίξει στο κλάμα μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που τους είχε βρει. Λίγες μέρες πριν γελούσαν με το reality για τους Έλληνες που ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος των Ευρωπαίων και τώρα ο ΠΑΟΚ την είδε Μεγαλέξανδρος και πήγε και τους πέρασε «λουκέτο» στο γήπεδο.

ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ

Η Τότεναμ φιλοξενούσε τον ΠΑΟΚ στο White Hart Lane για το κρίσιμο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Πριν τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε οκτώ βαθμούς ενώ οι Άγγλοι ένα λιγότερο. Τα αγγλάκια έπιναν τις πρώτες μπύρες στις pub και ετοιμάζονταν για ένα όμορφο βράδυ. Λίγη ώρα πριν την έναρξη, μπαίνουν στο γήπεδο. Φασαρία. Τα πρώτα ερωτηματικά είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Τι τραγουδάνε αυτοί απέναντι; Πάνε καλά; Είναι ημίγυμνοι και δεν έχουν «πεθάνει» ακόμα από το κρύο;

paok-kerkida

Απέναντι λοιπόν, είχε στηθεί ένα πανηγυρικό κλίμα από νωρίς. Οι ΠΑΟΚτσήδες έδιναν τη δική τους μάχη στις κερκίδες, μέσα στο σπίτι των μπεκρήδων επικριτών.

Το ματς αρχίζει. Μερικοί προσπαθούν να συγκεντρωθούν στον αγώνα, όμως οι απέναντι συνεχίζουν και φωνάζουν. Και ξαφνικά, ΓΚΟΟΟΟΛ. Οι απέναντι δε φωνάζουν μόνο, χοροπηδάνε και σαν τρελοί!

Αλλά ακόμα, η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Ελληνική ομάδα είναι. Θα το γυρίσουμε, ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στην πλευρά των Άγγλων. Όμως, λίγα λεπτά μετά μπήκε κι άλλο...

Tottenham-v-Paok-Salonika-007

Οι απέναντι πλέον είχαν χάσει κάθε έλεγχο και το τραγούδι και ο χορός, είχε μετατραπεί σε κλίμα τρομοκρατίας. Τα πρώτα «γαλλικά» (στα αγγλικά) είχαν αρχίσει και όλοι ήταν πλέον ανήσυχοι.

Η κατάσταση διορθώνεται προς στιγμήν, όταν η Τότεναμ μειώνει με πέναλτι δώρο κι επιπλέον δώρο μια αποβολή και τα Αγγλάκια πλέον περιμένουν απλά την ώρα της ισοφάρισης.

Όμως αυτή, δεν ήρθε ποτέ...

tottenham_paok_1
tottenham

ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ

Η pub ετοιμάζεται να κλείσει, όμως μερικοί δεν έχουν καμία διάθεση να σταματήσουν να πίνουν. Έχουν ...βγάλει τις μπύρες από τρεις φορές ο καθένας, κι όμως θέλουν κι άλλες. Μερικοί απαιτούν από τη διοίκηση της Τότεναμ να διώξουν τον άχρηστο τον Μπέιλ που «ξαφνικά την είδε παικταράς και από τότε δεν μπορεί να κάνει πάσα ούτε στο μισό μέτρο» και να αγοράσουν άμεσα τον Γεωργιάδη που «έτρεχε στη γραμμή σαν τον περσινό Μπέιλ». Ότι να ναι... Για μια ακόμη φορά, το έριξαν στις μπύρες και την άλλη μέρα συνήλθανε...

PAOK-Tottenham-Harry-Redknapp1

Τρίτη, 6 Δεκέμβρη, Παλαιό Φάληρο.

Μια άλλη ομάδα του Λονδίνου, η Άρσεναλ, αδιάφορη βαθμολογικά επισκέπτεται τον Ολυμπιακό, με στόχο όμως να τελειώσει αήττητη τη φάση των ομίλων του Champions League.

Στο Γ. Καραϊσκάκης, το σκηνικό είναι ίδιο. -WtF mate? They scream so loud, that I cant hear you, λέει ο Steve στον Tom, απορώντας πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι να βρίσκονται σε ποδοσφαιρικό αγώνα και να τραγουδάνε, αντί να βαράνε παλαμάκια...

Οι απέναντι είναι πιο πολλοί, οπότε το βάσανο μεγαλύτερο, όμως το πραγματικό βάσανο είναι και πάλι στο γήπεδο. Εκεί που ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με 3 τεμάχια την Άρσεναλ, που οι Έλληνες οπαδοί έδειξαν καλά στους Άγγλους πως στο γήπεδο δεν πας για να εμψυχώνεις τους παίκτες χειροκροτώντας , αλλά να ξελαρυγγιαστείς κι εκεί που για μια ακόμη φορά, οι φίλοι ροδομάγουλοι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.

8rylos1

Δεύτερη ήττα της μεγάλης των Άγγλων σχολής, απέναντι στους καθόλου σεμνούς και καθόλου ταπεινούς Έλληνες και μάλιστα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

8rylos

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Στην Αγγλία, αφού τα ταμπλόιντ έκραξαν όπως συνηθίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πάντα έχουν επανέλθει όπως ήταν. Οι συζητήσεις για το ποδόσφαιρο δεν περιέχουν πια τη λέξη ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός και οι βρετανοί σήμερα θα μεθύσουν χωρίς λόγο.

Στο channel 4, οι δίκες για την προβολή του πανέξυπνου ριάλιτι καλά κρατούν, όμως επειδή τα παιδιά είναι και τσακάλια, αποφασίζουν να αντιστρέψουν το κλίμα. Έτσι, στο Go greek for a week, το σενάριο αλλάζει και οι διαγωνιζόμενοι θα νιώσουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει ποδοσφαιρική φιλοξενία, σεμινάρια αντεπίθεσης και παιχνίδι ψυχής και πάθους.

Η απάντηση, έχει δοθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αν θες να μάθεις κι εσύ μπαλίτσα, GO GREEK FOR A WEEK...