GOSSIP

Αγγλία: Έκανε καριέρα στο pole dancing στα 54 - «Μου έλεγαν πως ήμουν χοντρή για χορεύτρια»

Αγγλία: Έκανε καριέρα στο pole dancing στα 54 - «Μου έλεγαν πως ήμουν χοντρή για χορεύτρια»

Στη συνέχεια όμως βρήκε τη δύναμη, απέκτησε αυτοπεποίθηση και ασχολήθηκε με το pole dancing. «Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα καλά με τον εαυτό μου», λέει η ίδια.

Μια γυναίκα 54 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το pole dancing στα 47 της χρόνια, επτά χρόνια έπειτα λέει ότι βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα που είχε ποτέ. Η Κέρι Μπουρνέτ από το Έσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου είχε πάντα πάθος με τον χορό, αλλά εξήγησε πως όταν ήταν νεότερη της είχαν πει ότι είχε παραπάνω κιλά για να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια με αποτέλεσμα να αναπτύξει μια διατροφική διαταραχή.

Στη συνέχεια όμως βρήκε τη δύναμη, απέκτησε αυτοπεποίθηση και ασχολήθηκε με το pole dancing. «Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα καλά με τον εαυτό μου», λέει η ίδια.

«Νιώθω ότι ήταν γραφτό να ασχοληθώ με το pole dancing, όχι μόνο για να ανακτήσω το σώμα μου, αλλά και για να απαλλαγώ από όλη την αρνητική ενέργεια που είχα. Στα 47 μου έκανα μια λίστα με πράγματα που ήθελα να δοκιμάσω και πάντα ήθελα να κάνω pole dancing, αλλά ανησυχούσα ότι ήμουν πολύ μεγάλη. Είχα αποφασίσει να κάνω μόνο ένα μάθημα, αλλά τελικά ήταν τόσο αναζωογονητικό και μη επικριτικό καθώς υπήρχαν σώματα σε διάφορα μεγέθη, οπότε έμεινα, και τώρα είμαι 54 ετών και είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Από τότε άρχισα να δίνω παραστάσεις πάνω σε στύλο, και αν μου έλεγες ότι θα έκανα περισσότερα από ό,τι όταν πρωτοξεκίνησα, θα έλεγα ότι αποκλείεται, αλλά αυτή είναι η καριέρα μου τώρα και ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο χορεύοντας».

Η Μπουρνέτ επιχείρησε να κάνει καριέρα όταν ήταν νεότερη, αλλά τα όνειρά της ναυάγησαν όταν της είπαν ότι ήταν πολύ μεγάλη και με παραπανήσια κιλά για να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια.

«Μου είπαν να τρώω λάχανο και να πίνω νερό. Προσπάθησα να το κάνω, αλλά λιμοκτονούσα, οπότε μετά άρχισα να τρώω χωρίς μέτρο. Έπρεπε να περνάω τη μέρα μου φορώντας ένα κορμάκι και πρόσεχα τόσο πολύ το βάρος, που όλοι μιλούσαν συνέχεια για μένα και αυτό άρχισε πραγματικά να με επηρεάζει. Για να κρατήσω το βάρος μου έκανα εμετό, ήταν μια πολύ μοναχική εμπειρία. Μια μέρα πέρασα από ένα γυμναστήριο και είδα όλες αυτές τις καταπληκτικές γυναίκες με τους τεράστιους μύες και πραγματικά θαύμαζα την εμφάνισή τους. Είχαν τόση αυτοπεποίθηση και το ήθελα αυτό για τον εαυτό μου, οπότε άρχισα να πηγαίνω και άρχισα να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου για πρώτη φορά στη ζωή μου», είπε.

Η Μπουρνέτ διδάσκει μαθήματα pole dancing σε αρχάριους. «Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο να βοηθάς τους ανθρώπους να νιώθουν δυνατοί και να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κατάφερα μάλιστα να πάρω την πρώτη θέση σε διαγωνισμό pole dancing, ενώ ασχολούμουν μόλις λίγους μήνες. Το pole είναι το πιο δύσκολο και εθιστικό πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Έχω μέρες ξεκούρασης, αλλά όλη την εβδομάδα εναλλάσσομαι μεταξύ στύλου και γυμναστηρίου».