Σοκόλ…αση!

Σοκόλ…αση!
Και ποιος δε λιώνει στη θέα ενός υγρού κέικ σοκολάτας...

Και ποιος δε λιώνει στη θέα ενός υγρού κέικ σοκολάτας… Ωστόσο το συγκεκριμένο γλυκό θεωρείται «απαγορευμένος καρπός» γιατί έχει πολλές θερμίδες και λιπαρά. Εκτός αν το φτιάξετε όπως σας προτείνουμε παρακάτω…

Υλικά

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80γρ. ελαιόλαδο
100γρ. ζάχαρη
60γρ. αλεύρι
2 αυγά
γιαούρτι 2% για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπόλ, χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύετε απαλά.

Τοποθετείτε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 18εκ. Μην το βάλετε σε μεγαλύτερη φόρμα γιατί θα στεγνώσει ενώ σε μικρότερη δεν θα ψηθεί όπως πρέπει.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25-30 λεπτά. Ζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύεται με γιαούρτι ή παγωτό.