ΓΥΝΑΙΚΑ

Έξι «ύπουλα» σημεία του σπιτιού που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Έξι «ύπουλα» σημεία του σπιτιού που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Αργά και σταθερά η σκόνη και τα μικρόβια «στήνουν» πάρτι

Είναι γεγονός πως, ειδικά αν δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθούμε λεπτομερώς με τις δουλειές του σπιτιού, οι επιφάνειες και τα σημεία που είναι ορατά είναι εκείνα που καθαρίζουμε συστηματικά. Όμως υπάρχουν και κάποια σημεία-παγίδες που καλό είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να περνάμε τη σκούπα, το ξεσκονόπανο ή το σφουγγάρι μας, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

1. Κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ. Η ηλεκτρινή σκούπα πηγαίνει με επιμονή κάτω από τον καναπέ, όμως αν σηκώσετε τα μαξιλάρια του πάμε στοίχημα πως θα βρείτε… θησαυρούς (όχι με την καλή έννοια). Καλό είναι λοιπόν, πού και που να τα βγάζετε και να περνάτε την βάση του καναπέ αλλά και τα ίδια τα μαξιλάρια με την ηλεκτρική σκούπα, για να απομακρύνετε τη σκόνη που μαζεύουν.

2. Κάτω και πίσω από τα βαριά έπιπλα. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το αυτονόητο, απλά να διευκρινίσουμε πως η σκόνη που μαζεύεται μπορεί να μην είναι ορατή όμως αιωρείται με κάθε αφορμή στο περιβάλλον και είναι πολύ πιθανόν να την εισπνέετε.

3. Κάτω από το ψυγείο. Οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να καθαρίσουμε την περιοχή κάτω από το ψυγείο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας να διατηρούμε καθαρό το εσωτερικό του. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δοκιμάστε να τραβήξετε το ψυγείο σας με την πρώτη ευκαιρία, και το θέαμα που θα αντικρύσετε πάμε στοίχημα ότι θα σας κάνει να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά αυτό το σημείο της κουζίνας σας.

4. Πίσω από την τουαλέτα. Αν η τουαλέτα σας έχει τέτοιο σχεδιασμό που αφήνει κενό στο πίσω μέρος της, φροντίζετε να το καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα, γιατί εκεί μαζεύονται τρίχες και ρύποι.

5. Το τηλεκοντρόλ. Το έχετε ακούσει και στο παρελθόν, όμως πόσο συχνά το καθαρίζετε; Αυτό το «αξεσουάρ» είναι φορέας εκατομμυρίων μικροβίων και δεν χρειάζονται παρά ελάχιστα λεπτά για να το καθαρίσετε, περνώντας το με ένα αντιμικροβιακό μαντηλάκι.

6. Το ποτηράκι με τις οδοντόβουρτσες. Αργά αλλά σταθερά λιμνάζουν οι σταγόνες από τις οδοντόβουρτσες στον πάτο του ποτηριού- αρκετές φορές, μάλιστα, μέσα στη βιασύνη σας μπορεί να μην έχετε καν ξεβγάλει καλά την οδοντόβουρτσα- και όλα αυτά να καταλήγουν στο «βάλτο» του ποτηριού. Τα επόμενα πρωινά, ανυποψίαστοι, παίρνετε την οδοντόβουρτσα και πλένετε τα δόντια σας - όμως, η υγιεινή δεν είναι και τόσο «αθώα», καθώς μικρόβια και βακτήρια που αναπτύσσονται σε υγρό περιβάλλον, μπορεί να μεταφερθούν εύκολα στη στοματική σας κοιλότητα. Συμπέρασμα: κάθε 2 με 3 μέρες, καλό είναι να γεμίζετε το ποτηράκι με καυτό νερό και αντιβακτηριδιακό σαπούνι και να το καθαρίζετε καλά, επιμένοντας στον πάτο του.

Μάθετε τα πάντα για την ομορφιά, τη μόδα και τις σχέσεις στο Queen.gr